Marko: Nu sondajele de opinie trebuie să le câştigi, ci alegerile

Vicepremierul Marko Bela a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu sondajele de opinie trebuie câştigate, ci alegerile, adăugând că UDMR şi-a păstrat procentul în sondaje.

217 afișări
Imaginea articolului Marko: Nu sondajele de opinie trebuie să le câştigi, ci alegerile

Marko: Nu sondajele de opinie trebuie să le câştigi, ci alegerile (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Întrebat despre rezultatele din sondajele anunţate de USL, vicepremierul Marko Bela, fost preşedinte al UDMR, a spus că sondajele de opinie sunt importante, dar până la alegeri mai este mult, adăugând: "Nu sondajele de opinie trebuie să le câştigi, ci alegerile".

"A existat o zicală - nu ştiu cine a spus acest lucru, aş putea să aflu, dar nu are importanţă - că nu sondajele de opinie trebuie să le câştigi, ci alegerile. Sondajele de opinie sunt importante, ele te ajută în anumite situaţii, dar până la alegeri mai avem foarte mult, avem mai mult de un an", a spus el.

Vicepremierul a adăugat că Uniunea şi-a păstrat procentul în sondaje, chiar şi după ce coaliţia guvernamentală din care UDMR face parte a luat nişte măsuri foarte dureroase. El s-a declarat convins că electoratul va recunoaşte că măsurile luate au avut un rost şi acest lucru se va vedea în alegeri.

"Noi ne-am confruntat cu o perioadă de criză economică atunci când am avut sarcina primordială de a stopa această criză şi de a încerca o relansare economică a ţării. Şi în acest scop s-au luat măsuri dureroase, nepopulare. Bineînţeles că, în urma acestor măsuri, Guvernul, coaliţia guvernamentală, a pierdut din popularitatea existentă, a căzut în sondaje, a căzut cu procentajele. Dar încet-încet eu aş afirma că aceste măsuri îşi arată rostul, că totuşi am creat stabilitate în România şi avem deja o mică creştere şi sunt convins că inclusiv electoratul va vedea aceste lucruri când vor veni alegerile. Mai avem mult până la alegeri. De altfel, UDMR nu a căzut în sondaje, deci e foarte interesant, sau pur şi simplu oamenii au văzut foarte bine rolul şi rostul nostru. UDMR şi-a păstrat procentajul în sondaje", a conchis Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici