Marko: Participarea la guvernare în această perioadă nu înseamnă beneficii, ci responsabilitate

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, susţine că decizia UDMR de a-şi asuma răspunderea guvernamentală nu a fost uşoară, adăugând că, în această perioadă, guvernarea nu înseamnă beneficii, ci responsabilitate.

21 afișări
Imaginea articolului Marko: Participarea la guvernare în această perioadă nu înseamnă beneficii, ci responsabilitate

Marko: Participarea la guvernare în această perioadă nu înseamnă beneficii, ci responsabilitate (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Vedeţi şi dumneavoastră discuţiile privind bugetul şi că acest buget este auster. Acest buget înseamnă restricţii şi restrângeri. E o răspundere foarte mare ceea ce ne aşteaptă şi anume măsuri ferme prin care să încercăm, şi sunt convins că vom reuşi, relansarea economiei şi să facem, în acelaşi timp, acest lucru în aşa fel încât în primul rând nu nevoiaşii, cei săraci, familiile, persoanele mai nevoiaşe să sufere din cauza acestor măsuri. Nu e uşor, dar în ceea ce ne priveşte totuşi vom face totul pentru a obţine acest lucru", a spus Marko.

Marko a adăugat că prioritatea Uniunii este, în primul rând, relansarea economică, dar "bineînţeles" vrea să ducă mai departe câteva proiecte generale şi "extrem de importante", cum ar fi procesul de descentralizare, modernizarea infrastructurii, inclusiv în Ardeal şi în judeţele secuieşti, şi continuarea "căutării şi găsirii unor soluţii privind relaţiile interetnice".

"Decizia UDMR de a-şi asuma răspunderea guvernamentală într-o astfel de perioadă nu a fost uşoară, dar am considerat că, în pofida greutăţilor, trebuie să ne oferim contribuţia la rezolvarea tuturor problemelor majore", a conchis Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici