Marko: Suntem gata să elaborăm şi să depunem o moţiune de cenzură cu PNL

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, că Uniunea a decis că este pregătită să elaboreze şi să depună , împreună cu PNL, o moţiune de cenzură.

24 afișări
Imaginea articolului Marko: Suntem gata să elaborăm şi să depunem o moţiune de cenzură cu PNL

Marko: Suntem gata să elaborăm şi să depunem o moţiune de cenzură cu PNL (Imagine: Mediafax Foto/Attila Szavuj)

"Am discutat în grupurile parlamentare şi am ajuns la decizia că, împreună cu celălalt partid cu care am fost în Opoziţie în această perioadă, suntem gata să elaborăm o moţiune de cenzură şi să o depunem. Am fost mandatat atât eu cât şi colegii mei din conducerea grupurilor parlamentare să discutăm cu cei din PNL şi, dacă ajungem la o concluzie comună, să depunem o moţiune de cenzură", a spus preşedintele UDMR.

Întrebat dacă au primit textul de la liberali, Marko a spus că PNL are anumite proiecte, menţionând că moţiunea va fi elaborată de parlamentarii ambelor partide.

"Nu. Împreună vom elabora şi vom finaliza textul. Eu nu pot judeca de cât timp avem nevoie. Astăzi, mâine, foarte repede. Suntem pentru o moţiune cu PNL. PNL-UDMR", a spus Marko Bela.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern, a anunţat liderul partidului Mircea Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii vor finaliza luni seară textul moţiunii de cenzură care va fi trimis grupurilor parlamentare pentru a fi semnat, acesta sperând să obţină sprijin de la UDMR, PSD, dar şi de la PDL.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici