Antonescu: Textul moţiunii de cenzură, gata luni seară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii vor finaliza luni seară textul moţiunii de cenzură care va fi trimis grupurilor parlamentare pentru a fi semnat, acesta sperând să obţină sprijin de la UDMR, PSD, dar şi de la PDL.

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Textul moţiunii de cenzură, gata luni seară

Antonescu: Textul moţiunii de cenzură, gata luni seară (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am discutat în BPC încă o dată şi am decis paşii următori. PNL iniţiază o moţiune de cenzură aşa, cum am declarat, împotriva Guvernului Boc II. Până în cursul acestei seri textul va fi finalizat, iar mâine dimineaţă o vom distribui tuturor grupurilor parlamentare şi tuturor parlamentarilor din Parlamentului României făcând apel la conştiinţa lor politică şi civică şi aşteptând semnături din toate direcţiile politice pe acest document", a spus Crin Antonescu.

El a menţionat că, dacă "moţiunea va strânge numărul de semnături necesar", liberalii speră să cadă acest Guvern, propunând pentru rezolvarea imediată a crizei politice, "Guvern condus de un independent, un Guvern de tehnocraţi care ar putea gestiona problemele României cu adevărat până la alegerile prezidenţiale".

În plus, liderul PNL a menţionat că a avut deja o discuţie cu liderul UDMR Marko Bela care anunţat că Uniunea va analiza situaţia, dar a menţiont că în cursul serii de luni liberalii se vor consulta şi vor solicita sprijinul pentru moţiune parlamentarilor PSD şi inclusiv ai PDL.

"Am avut o discuţie dimineaţă cu preşedintele UDMR şi tot aşa în cursul serii ne vom mai consulta şi vom trimite, repet, acest text al nostru solicitând sprijinul tuturor, inclusiv parlamentarilor PSD, inclusiv parlamentarilor din PDL. Cei de la UDMR au spus că analizează îngrijoraţi şi ei situaţia, că într-adevăr ceea ce astăzi înseamnă jumătatea de Guvern Emil Boc nu poate fi o soluţie mai ales în raport cu probleme sociale, problemele economice ale României, mai mult decât atât însă puteţi să îl întrebaţi pe preşedintele UDMR", a spus Antonescu.

El a reiterat că moţiunea de cenzură vizează Guvernul existent, Guvernul Boc II, menţionând că miniştrii PSD au fost sancţionaţi în celelalte două moţiuni de cenzură iniţiate de PNL.

Întrebat dacă PNL va discuta şi cu cei de la PSD, liderul liberalilor a menţionat că PNL lansează textul şi va primi, "din toate direcţiile, cu discuţii sau fără, semnături, pentru că este neapărat necesar ca Parlamentul să dea o ripostă tentativei făţişe a lui Traian Băsescu de a instaura un Guvern personal, fără sprijin în Parlament".

"Nu putem permite ca România să se îndrepte către o dictatură voalată. O să discutăm începând de mâine (cu PSD - n.r.). Dacă nu se vor strânge semnături pe această moţiune de cenzură, atunci constat că şi voinţa celorlalte grupuri parlamentare este ca Videanu, după ce a rezolvat treburile economiei, să se ocupe şi de sănătate şi aşa mai departe. Suntem într-o situaţie discutabilă constituţional în cazul numirii lui Blaga, pentru că Dan Nica nu a demisionat, ci a fost revocat", a conchis Antonescu.

Ulterior declaraţiei lui Antonescu, PSD a anunţat că susţine o moţiune de cenzură care să ducă la înlăturarea Guevrnului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici