Marty: Acord între Washington Post şi Casa Albă pentru nepublicarea numelui României

Raportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Dick Marty, a afirmat, marţi, la Bruxelles că a existat un acord între ziarul Washington Post şi Casa Albă, în 2005, pentru a nu fi publicat numele României pe lista ţărilor în care au existat închisori secrete ale CIA, relatează RFI România.

1 afișare
Imaginea articolului Marty: Acord între Washington Post şi Casa Albă pentru nepublicarea numelui României

Marty: Acord între Washington Post şi Casa Albă pentru nepublicarea numelui României

Parlamentul European urmează să discute, marţi, raportul elveţianului Dick Marty, în care sunt acuzate România şi Polonia că au găzduit închisori clandestine.

Acuzaţia a fost respinsă de Bucureşti şi Varşovia.

Conform agenţiei Reuters, fostul ministru român al Apărării Ioan Mircea Paşcu şi Marek Siwiec - fost consilier pe probleme de securitate naţională al Guvernului polonez, i-au acordat luni senatorului elveţian Dick Marty un termen de şapte zile ca să elimine numele lor din raportul privind închisorile CIA din Europa, afirmând că, în caz contrar, vor sesiza justiţia.

Raportul lui Marty susţine că România şi Polonia i-au primit pe teritoriul lor pe unii dintre cei mai importanţi prizonieri CIA, în virtutea unui pact semnat după 11 septembrie 2001, de urmărire şi interogare a suspecţilor de terorism "foarte valoroşi", căutaţi de Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici