Membrii Cabinetului Boc au depus jurământul

Cei 21 de membri ai noului Guvern au depus, luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a aproape 200 de parlamentari şi a judecătorilor Curţii Constituţionale, jurământul de credinţă.

30 afișări
Imaginea articolului Membrii Cabinetului Boc au depus jurământul

Membrii Cabinetului Boc au depus jurământul (Imagine: Mediafax Foto)

Primul care a depus jurământul a fost premierul Emil Boc.

La Palatul Cotroceni au fost prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, precum şi numeroşi reprezentanţi ai PDL şi PSD, printre care Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc, Anghel Iordănescu, Marian Oprişan, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Eugen Bejinariu, Cristian Boureanu.

De asemenea, au fost prezenţi judecătorii Curţii Constituţionale, în frunte cu preşedintele Ioan Vida, îmbrăcaţi în robe, precum şi mai mulţi consilieri prezidenţiali.

Toţi cei 21 de membri ai Cabinetului şi-au făcut cruce după ce au citit textul jurământului. Ei au lecturat textul jurământului cu mâna dreaptă pe Constituţie şi Biblie. Singurii care au avut uşoare ezitări la citirea textului au fost Vasile Blaga şi Ilie Sârbu.

La momentul în care ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a trebuit să semneze jurământul pe care tocmai îl lecturase a constatat că niciunul dintre cele două stilouri aflate pe masă nu mai scria. După câteva momente în care cei prezenţi au zâmbit pe seama incidentului, Victor Ponta i-a înmânat un pix lui Bazac, acesta semnând jurământul. Şi ministrul Nicolae Nemirschi a scos din buzunar un stilou, punându-l pe masă, pentru a fi folosit de cei care mai aveau de semnat.

După rostirea jurămintelor de credinţă şi a discursurilor, şeful statului i-a invitat pe cei prezenţi să ciocnească împreună cu el o cupă cu şampanie.

"Şampanie doar la instalarea Guvernului, la remanieri, nu", le-a spus Băsescu membrilor Cabinetului.

Vezi aici miniştrii Cabinetului Emil Boc

Citeşte şi

Boc: Prima şedinţă a noului Guvern, marţi, în jurul orei 14.00

Cabinetul Boc a primit votul de învestitură

Textul integral al Programului de Guvernare 2009 – 2012

Guvernul îşi propune atingerea ţintei de 45% din salariul mediu brut pentru punctul de pensie

Tăriceanu către Boc: Ori sunteţi neinformat, ori sunteţi dezinformat, ori nu vă pricepeţi

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici