Mesajul codificat al lui Trump către Iohannis: covfefe!

M-am prins.

16328 afișări
Imaginea articolului Mesajul codificat al lui Trump către Iohannis: covfefe!

Dacă “covfefe” nu e codul nuclear, atunci precis e un mesaj codificat pentru preşedintele Iohannis (aşteptat pe 9 iunie la Casa Albă).

“Covfefe”, cuvântul care a aripat o lume întreagă, nu poate să însemne decât “adu şi tu nişte covrigi de la colţ” sau “bate de două ori”.
 
Am dat peste tweet din întâmplare, pe pagina lui Jacques Attali, eminenţa cenuşie a preşedintelui Macron. M-am şi speriat: “un tweet incompréhensible du president des États Unis pourrait avoir de graves conséquences sur son avenir”. Hait!

Demisionează Trump, mi-am zis. Le retrage saudiţilor armamentul. Mută ambasada de la Tel Aviv la Ramallah. Se converteşte la şiism.

Am intrat pe @realDonaldTrump şi am citit de câteva ori ceea ce-l îngrozise pe Attali: “Despite the constant negative press covfefe” (“In ciuda presei constant negative covfefe”).

Ce era atât de “incompréhensible”  şi cu ”consecinţe grave asupra viitorului său?” Faptul că a început să-i tremure mâna pe tastatură. Are, totuşi, o vârstă, chiar dacă e cu vreo doi ani mai tânăr decât fostul consilier al lui Mitterrand.
 
A vrut să scrie ”coverage” şi bine că i-a ieşit ”covfefe”. Orice altă combinaţie de litere ar fi putut prăbuşi indicele Nasdaq,  ar fi putut arunca în aer preţul barilului, ne-ar fi putut întoarce în epoca motorului cu aburi, punând în pericol alegerea lui Buşoi la preşedinţia PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici