Mesajul premierului moldovean Dorin Recean pentru afaceriştii români

Premierul Executivului de la Chioşinău, Dorin Recean, îi îndeamnă afaceriştii români să investească în Republica Moldova: „Îi încurajez să-şi extindă afacerile şi să folosească potenţialul economic”.

241 afișări
Imaginea articolului Mesajul premierului moldovean Dorin Recean pentru afaceriştii români

Mesajul premierului moldovean Dorin Recean pentru afaceriştii români

„Relaţia apropiată dintre Chişinău şi Bucureşti este întărită astăzi prin numeroase proiecte concrete în beneficiul cetăţenilor noştri: în special în plan economic şi comercial, energetic, infrastructură, afaceri interne, apărare şi securitate, educaţie, cultură, sănătate. Chişinăul deschide mai multe oportunităţi pentru mediul de afaceri şi noi toţi împreună putem reuşi. În Programul nostru de guvernare este foarte clar specificat: în relaţia cu Bucureştiul ne dorim aprofundarea parteneriatului strategic, avansare rapidă în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dezvoltarea relațiilor speciale privilegiate, implementarea Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare şi implementarea a cât mai multe proiecte de infrastructură. Vorbesc despre interconectarea energetică și valorificarea Acordului interguvernamental privind asistența financiară nerambursabilă oferită de Bucureşti”, spune Dorin Recean.

El aminteşte că România este cel mai important partener comercial al Republicii Moldova.

„În acest sens, vin cu un mesaj către oamenii de afaceri de pe ambele părţi ale Prutului, pe care îi încurajez să-şi extindă afacerile şi să folosească potenţialul economic. În curând vom avea chiar şi pieţele financiare integrate şi piaţa de capital de la Bucureşti va fi accesibilă de la Chişinău. Oamenii noştri de afaceri vorbesc aceeaşi limbă. Iar prin transpunerea legilor europene, malurile Prutului devin şi mai apropiate pentru mediul de afaceri. Chiar acum o săptămână am vorbit cu companiile mari care activează în Moldova la Forumul Economic de la Chişinău şi m-am bucurat să descopăr că cele mai multe din ele sunt din spaţiul Românesc”, adaugă Recean.

De asemenea, Dorin Recean a arătat că peste Prut există nouă poduri, dintre care şase rutiere şi trei feroviare.

„Am salutat decizia de reconstruire sau modernizare a 3 poduri rutiere: Podul de la Sculeni - Sculeni; Podul Cahul - Oancea şi Podul Leuşeni – Albiţa. Menţionez şi lucrările la podul Ungheni - Ungheni, care deja au loc, fiind parte a proiectului autostrăzii Unirii”, mai spune premierul Executivului de la Chişinău.

El precizează că a discutat cu prim-ministrul Nicolae Ciucă despre dezvoltarea parteneriatelor strategice în sectorul energetic şi afirmă că R. Moldova îşi doreşte atragerea investiţiilor unor companii din România în sectorul energetic din Republica Moldova.

Totodată, cei doi premieri au discutat şi despre agenda Chişinăului de aderare la Uniunea Europeană.

„Am discutat cu domnul prim-ministru detaşarea temporară a experţilor de la Bucureşti pentru consultarea instituţiilor noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană (agricultură, transport, mediu). Experienţa Bucureştiului este
necesară la Chişinău şi va facilita procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. La fel, vom deschide oportunităţile pre-aderării pentru societatea şi mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului”, încheie Recean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
recean,
investitori,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici