Mihai Chirica, după ce a intrat în PNL: Drumul meu politic va continua alături de Klaus Iohannis

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, susţine, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis. Chirica nu scrie clar dacă va candida sau nu la Primărie din partea PNL.

452 afișări
Imaginea articolului Mihai Chirica, după ce a intrat în PNL: Drumul meu politic va continua alături de Klaus Iohannis

Mihai Chirica, după ce a intrat în PNL: Drumul meu politic va continua alături de Klaus Iohannis

Chirica arată în comunicat că în această perioadă fiecare partid şi-a terminat sondajele de opinie şi analizele politice şi e firesc să apară discuţii şi propuneri politice.

„Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iaşi arată că există un grad mare de satisfacţie al ieşenilor faţă de proiectele mele şi ale Primăriei. În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieşenilor, indiferent de opţiunea politică personală a fiecărui cetăţean”, se arată în comunicat.

Potrivit lui Chirica, proiectele Iaşului sunt şi trebuie să fie prioritatea sa şi ale oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale.

„De aceea, în mod constant, am fost partenerul preşedintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România şi al valorilor occidentale pe care le împărtăşim cu toţii. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iaşi şi de Moldova şi a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilităţile politice şi administrative cu care m-au investit ieşenii şi să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional şi respectată la nivel naţional. Drumul meu politic, creionat alături de ieşeni, va continua alături de Preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabili şi profund ataşaţi de valorile europene”, arată Mihai Chirica.

În ultima perioadă au existat numeroase zvonuri că acesta va candida din partea PNL la Primăria Iaşi, iar miercuri preşedintele filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, a spus că a fost anunţat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid.

„Ieri (marţi - n.r.), conducerea centrală a PNL, în prezenţa domnului Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iaşi pe domnul Mihai Chirica şi de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhneşte profund. Mi-aş fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolţit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iaşul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparţin de 22 de ani”, arăta Bodea.

Şi fostul lider al PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a scris pe Facebook că este „mai mult îngrijorat decât întristat”, fără să precizeze clar la ce se referă. Mesajul acestuia a venit pe fondut zvonurilor că Mihai Chirica va fi candidatul PNL la Primăria Iaşi.

„Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tuturor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv). Este o voltă la limita ratiunii. L.E. Cu un mare risc personal, eu m-am exprimat inainte de <razboi>. <Dupa razboi, multi viteji se arata>... Nu toti suntem ahtiati, nu toti suntem de acord cu oportunitatea unor asemenea volte chiar daca aduc un castig pe moment. Pretul platit este, pur si simplu, urias si este reprezentat de onoare si credibilitate”, a scris Cristian Adomniţei.

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chirica,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici