Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei - surse

Mihai Enache, în vârstă de 35 de ani, absolvent al facultăţilor de Administraţie Publică şi Drept, este candidatul AUR la Primăria Capitalei, potrivit unor surse din partid.

624 afișări
Imaginea articolului Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei - surse

Mihai Enache este candidatul AUR la Primăria Capitalei - surse

„Alianţa pentru Unirea Românilor, partidul condus de George Simion, este primul care îşi anunţă în mod oficial candidatul în alegerile locale din 2024 pentru Primăria Capitalei. Potrivit informaţiilor obţinute pe surse, este vorba despre Mihai Enache, o persoană cu o experienţă vastă în administraţia publică locală din Bucureşti. Mihai Enache, candidatul cu care AUR vrea să obţină funcţia de primar al Bucureştiului, reprezintă un nume nou în peisajul politic al Capitalei. Are 35 de ani, s-a născut într-o familie simplă din comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa, şi locuieşte în Bucureşti din 2007. A absolvit Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte în 2007. În 2010, şi-a finalizat studiile de licenţă la Facultatea de Administraţie Publică, după care a obţinut un master în Administraţie Publică şi Dezvoltare Durabilă în 2012. Între anii 2017 şi 2021, Mihai Enache a urmat a doua facultate, de Drept, la Universitatea Nicolae Titulescu”, spun surse din AUR.

Potrivit surselor citate, în perioada 2017-2021, a ocupat funcţia de Şef de Serviciu în cadrul Serviciului Investiţii din Direcţia Investiţii şi Achiziţii Publice a Primăriei Sectorului 4. Între 2021 şi martie 2023, Mihai Enache a deţinut funcţia de Director Executiv în cadrul Direcţiei de Dezvoltare din aceeaşi instituţie.

„Unul dintre proiectele semnificative la care Mihai Enache a fost implicat de la început a fost construirea Staţiei Tudor Arghezi din sudul Bucureştiului, un proiect marcant, deoarece reprezenta primul tronson de staţie de metrou construit de o autoritate locală, în opoziţie cu tradiţionala construcţie efectuată de stat. Mihai Enache a coordonat acest proiect cu succes, contribuind la dezvoltarea infrastructurii de transport în comun din zonă. Alte proiecte majore în care acesta a fost implicat sunt Spitalul de Stomatologie din Şoseaua Olteniţei, Amfiteatrul Facultăţii de Medicină Dentară sau Staţia de Pompieri din cartierul Berceni. În plus, Mihai Enache a fost activ şi în societatea civilă, fiind membru în Platforma Unionistă Acţiunea 2012, unde a coordonat programul de înfrăţire a localităţilor de pe cele două maluri ale Prutului. În prezent, Mihai Enache este manager de proiect în cadrul Alianţei pentru Unirea Românilor, coordonând Caravana Medicală AUR. Acesta este un proiect care îşi propune să aducă asistenţă medicală în zonele rurale ale României, unde accesul la servicii medicale este limitat. Viziunea pentru Bucureşti: un singur primar, un singur consiliu local şi un corp de funcţionari profesionişti”, conform surselor.

Totodată, candidatul AUR îşi propune extinderea limitelor teritorial-administrative ale Capitalei prin preluarea în administrare a zonelor din interiorul cercului format de A0, aflate astăzi în judeţul Ilfov. Printre priorităţile candidatului AUR se mai numără şi aceea ca orice zonă abandonată, fie teren, fie clădire, să fie valorificată de municipalitate şi reintegrată în oraş. Pe lista de priorităţi se mai regăseşte şi un proiect care vizează un simbol al Bucureştiului, şi anume reconstruirea Mănăstirii Văcăreşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici