Video Mihai Tudose, ministrul Economiei: Două companii vor să producă echipament militar pentru armata română

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat vineri că două companii sunt interesate, în acest moment, să ajungă la un acord de colaborare cu statul român în privinţa producerii de echipament militar.

705 afișări

”Cel puţin două firme mari sunt interesate de transfer de tehnologie şi de dezvoltare a unor linii de producţie în România. (...) În funcţie de cerinţele armatei, dezvoltăm şi noi, în România, în special la Moreni, acest tip de activitate. Banii sunt în bugetul Ministerului Apărării, taburi trebuiesc cumpărate, rămâne doar ca specialiştii din armată să spună ce şi cum şi cel puţin noi suntem determinaţi să lucrăm împreună în acest demers”, a declarat Mihai Tudose.

Cele două companii interesate să colaboreze cu statul român în acest proiect sunt Rheinmetall şi General Dynamics, a precizat ministrul Economiei, în cursul vizitei la Universitatea Valahia din Târgovişte.

"Este foarte posibil ca primele taburi să vină începând cu anul viitor. Vedem care va fi modalitatea prin care le vom putea integra în industria naţională de apărare. Pentru noi este important să obţinem această tehnică cât de repede, dar, pe de altă parte, conform programului de guvernare pe care îl avem, dorinţa noastră clară este să ajutăm industria naţională de apărare”, a declarat, la rândul său, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici