Mihai Voicu: PNL nu a discutat despre proiectul privind graţierile. Nu ştiu să aibă girul USL

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, că liberalii nu au luat în discuţie proiectul privind graţierea unor persoane promovat în Parlament, fapt pentru care PNL nu îşi poate asuma responsabilitatea pe un asemenea act normativ.

387 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: PNL nu a discutat despre proiectul privind graţierile. Nu ştiu să aibă girul USL

Mihai Voicu: PNL nu a discutat despre proiectul privind graţierile, nu ştiu să aibă girul USL

Voicu a fost întrebat dacă proiectul semnat de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de deputatul minorităţii rome, Nicolae Păun, a beneficiat de acordul liderilor USL.

"Acei deputaţi, niciunul dintre ei nu aparţine PNL, iar ţinând cont de faptul că nu am purtat nicio discuţie comună pe acest subiect, nu este un proiect pe care PNL să aibă vreo responsabilitate sau să-şi poată exprima acum o opinie. (...) Nu ne-a fost comunicat înainte, nu l-am discutat, nu e asumat mai mult decât poate de iniţiatori, nu ştiu ce scrie acolo", a spus Voicu.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat, marţi, că iniţiativa legislativă prin care propune graţierea deţinuţilor pedepsiţi cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv a fost discutată în USL şi în PSD, având girul politic, el arătând că nu s-a gândit la Adrian Năstase atunci când a elaborat-o.

Întrebat dacă Adrian Năstase ar putea intra sub incidenţa proiectului de lege, Mădălin Voicu a spus că nu ştie.

"Nu ştiu. Nu m-am gândit la chestia asta. De ce?", a spus Mădălin Voicu.

"Eu vorbesc de intelectuali care, greşind o dată, pot fi înţeleşi nu sub formă de toleranţă, ci de a găsi soluţii de a corecta persoana. Nu ştiu dacă Adrian Năstase intră sau nu sub incidenţa acestei legii, eu fiind un om educat consider că toţi cei care se fac vinovaţi de infracţiuni, pentru faptul că sunt într-o poziţie peste mediu, cred că trebuie găsite soluţii", a adăugat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă iniţiativa legislativă are girul USL dacă a fost discutată în USL şi în PSD, Voicu a răspuns: "Dar credeţi că am inventat-o eu aşa, peste noapte, am avut o premoniţie, o revelaţie şi am făcut legea asta? Sigur că s-au discutat lucrurile astea, ele nu trebuie discutate cu USL, ci cu toţi oamenii, Justiţia trebuie să înţeleagă, în primul rând".

Pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră.

Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun.

Iniţiativa legislativă a celor doi deputaţi prevede, totodată, şi graţierea minorilor trimişi într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici