Mihail Boldea s-a predat în Kenya: Dacă sunt în România mă pot apăra în faţa abuzurilor la care sunt supus de procurorii DIICOT

Deputatul Mihail Boldea, care se află de duminică seară la consulatul României din Nairobi, a declarat luni după-amiază că deocamdată sunt probleme în ceea ce priveşte procurarea biletului de avion pentru a se întoarce cât mai repede în ţară, spunând că nu există locuri libere, dar că este ajutat să găsească bilet.

2529 afișări
Imaginea articolului Mihail Boldea s-a predat în Kenya: Dacă sunt în România mă pot apăra în faţa abuzurilor la care sunt supus de procurorii DIICOT

Mihail Boldea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Voi veni la Bucureşti pentru că îmi iubesc ţara. Acum, e o problemă cu biletul de avion, nu prea sunt locuri libere, dar mă ajută cineva de aici, trebuie să găsesc o cursă să mă întorc", a declarat, luni seară, deputatul Mihail Boldea pentru Realitatea TV.

Întrebat dacă atunci când a plecat în Kenya nu şi-a cumpărat bilet dus-întors, deputatul Mihail Boldea a răspuns afirmativ, precizând că urma să revină în România marţi, prin Istanbul.

El a spus că nu vrea să se întoarcă în ţară prin Istanbul de teamă că va fi reţinut acolo în condiţiile în care Turcia are alte reglementări şi că doreşte să revină în România printr-o ţară europeană " în cazul în care se întâmplă ceva".

Boldea a mai spus că va fi însoţit, probabil, de cineva de la Consulatul României din Nairobi.

Mihail Boldea a mai declarat că speră să ajungă cât mai repede în România, susţinând că în ţară se poate apăra în faţa "abuzurilor" la care este supus, el lansând acuzaţii la adresa procurorilor DIICOT Galaţi, care instrumentează cazul său şi care "încalcă legea".

"Fac sesizări de aproape un an că se încalcă legea şi nimeni nu vrea să mă asculte", a afirmat Boldea referindu-se la procurorii DIICOT Galaţi, despre care a spus că au făcut "o serie de abuzuri".

"Cei care sunt acum arestaţi, majoritatea lor, au recunoscut lucruri pe care nu le-au făcut. Totul a fost sub presiune. Să vină să spună câte plângeri sunt împotriva procurorilor DIICOT. Am cerut tot timpul ca dosarul să fie preluat de la DIICOT Galaţi la o structură centrală", a afirmat Boldea.

El a mai spus că speră să ajungă în România cât mai repede pentru a se putea apăra în faţa "abuzurilor" la care este supus.

Boldea a precizat că în prezent se află "într-o locaţie" pusă la dispoziţie de Consulatul României de la Nairobi, până când vor fi făcute toate formalităţile pentru reîntoarcerea sa în ţară.

Deputatul a mai spus că în locaţia respectivă a fost adus cu o maşină duminică seară.

Deputatul se află, de duminică seară, la consulatul României din Nairobi, vrând să evite o eventuală reţinere de către autorităţile din Kenya.

George Moloman, avocatul deputatului, a declarat că a luat legătura cu Boldea luni după-amiază.

Potrivit acestuia, Consulatul României de la Nairobi nu are "autoritate executorie", adică nu poate aplica mandatul de arestare preventivă şi nici pe cel de urmărire internaţională a lui Boldea.

El a mai precizat că Mihail Boldea nu a ales de la început "calea cea simplă" de a se întoarce în România, respectiv singur, cu avionul, pentru că se temea că va fi reţinut de autorităţile din Kenya, la momentul îmbarcării.

"A vrut să evite o eventuală reţinere de către autorităţile din Kenya... Noi încercăm să evităm executarea mandatului de urmărire internaţională de către autorităţile de la Nairobi", a mai spus avocatul.

El a explicat că, în opinia sa, Boldea va fi adus în România cu un avion de linie, marţi sau miercuri, în funcţie de legăturile aeriene existente.

El a precizat că între România şi Kenya, ambele state membre Europol, poate exista o colaborare astfel încât deputatul să fie adus în ţară prin metoda cea mai simplă.

"Nu am discutat cu el despre safari sau alte chestiuni personale, doar despre dosar. S-a dus acolo să se recreeze. Nu a fost o excursie premeditată, el nu a plecat prin agenţie sau prin altă formă. El are prieteni acolo, la care a mai mers şi în trecut", a adăugat apărătorul lui Boldea.

Valentin Boldea a declarat, la TVR Info, că fratele său, Mihail Boldea, s-a prezentat la Consulatul României din Nairobi, pe numele deputatului fiind emis un mandat de arestare internaţională. Potrivit sursei citate, deputatul Mihail Boldea s-a predat duminică seara autorităţilor române din Kenya. Nicio autoritate judiciară din Bucureşti nu confirmă informaţia potrivit căreia deputatul Boldea s-ar fi predat.

Conform TVR, deputatul s-a predat la Consulatul României din Nairobi, Kenya.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, că a discutat cu clientul lui şi că acesta i-a spus că vine în România "mâine sau poimâine", imediat ce rezolvă problemele cu biletele de avion şi cu actele. Avocatul George Moloman a spus că a discutat şi luni dimineaţă cu clientul lui, care i-a precizat că a început procedurile pentru a se întoarce în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici