Mihăilescu, nemulţumit că nu s-a putut apăra

Senatorul PSD Şerban Mihăilescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este regretabil că Senatul s-a pronunţat asupra cererii Parchetului ICCJ de începere a urmăririi penale în cazul său fără ca el să fie anunţat pentru a-şi putea prezenta punctul de vedere.

27 afișări
Imaginea articolului Mihăilescu, nemulţumit că nu s-a putut apăra

Mihăilescu, nemulţumit că nu s-a putut apăra (Imagine: Mediafax Foto)

Mihăilescu a spus că, prin votul dat miercuri de senatori asupra solicitării Parchetului ICCJ, fără ca el să îşi poată susţine punctul de vedere, a fost privat de dreptul de a-şi pleda cauza.

"Este regretabil că nu m-a anunţat nimeni de votul din Senat, că nu m-a chemat nimeni, să îmi pot prezenta şi eu punctul de vedere. Am o apărare foarte solidă, materialul meu de susţinere a nevinovăţiei mele are 60 de pagini. Am fost privat de dreptul de a-mi susţine nevinovăţia. Este adevărat că sunt în concediu medical, dar normal ar fi fost ca votul să se dea după ce se ascultau argumentele ambelor părţi. Putea să mă sune cineva din conducerea Senatului să îmi spună de decizia de a se supune la vot cererea Parchetului. Dacă aş fi fost sunat măcar ieri (amrţi, n.r.), aş fi putut să fiu şi eu prezent", a afirmat senatorul PSD.

Mihăilescu a spus că normal ar fi fost ca senatorii să voteze asupra solicitării Parchetului după ce ar fi citit şi rezoluţia Parchetului şi raportul Comisiei juridice, care nu face nici o propunere în privinţa votului, dar şi punctul lui de vedere, măcar în scris.

"Asta e viaţa. Nu e niciun capăt de ţară, merg înainte. Aşa se fac lucrurile în România. Regret că nu am fost anunţat că se votează, să îmi pot prezenta punctul de vedere. Puteam să am şi eu măcar dreptul de a-mi susţine nevinovăţia", a mai afirmat senatorul PSD.

Senatorii au aprobat, miercuri, cu 77 voturi "pentru", 29 "împotrivă" şi două voturi anulate, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de avizare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Şerban Mihăilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici