Mihnea Constantinescu nu a primit încă agrementul părţii moldovene pentru postul de ambasador - VIDEO

Mihnea Constantinescu nu a primit până acum agrementul părţii moldovene pentru postul de ambasador la Chişinău, a declarat, vineri, ministrul de Externe Cristian Diaconescu.

44 afișări
Imaginea articolului Mihnea Constantinescu nu a primit încă agrementul părţii moldovene pentru postul de ambasador - VIDEO

Mihnea Constantinescu nu a primit încă agrementul părţii moldovene pentru postul de ambasador

"Până în acest moment nu am primit agementul din partea Republici Moldova", a spus Cristian Diaconescu referindu-se la situaţia lui Mihnea Constantinescu, propus ambasador pentru Chişinău în locul lui Filip Teodorescu.

Mihnea Constantinescu a primit, miercuri seară, avizul comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru postul de ambasador al României în R.Moldova, cei prezenţi votând în unanimitate pentru numirea sa în această funcţie.

Acreditarea propriu-zisă, în termenii Convenţiei de la Viena, începe cu semnarea scrisorii de acreditare de către şeful statului care trimite ambasadorul. Documentul, care este unul formal, trebuie contrasemnat de ministrul de Externe.

Cel nominalizat, numit în acest stadiu al procedurii ambasador agreat, se duce în statul acreditar unde urmează să prezinte documentul.

Potrivit dispoziţiilor Convenţiei de la Viena, până la predarea scrisorii el nu este considerat ambasador acreditat şi nu poate face niciun act de reprezentare a statului său.

Scrisoarea de acreditare trebuie predată preşedintelui ţării în care ambasadorul este acreditat, evenimentul având loc într-un interval de timp care variază în funcţie de natura relaţiilor dintre cele două ţări şi de programul preşedintelui.

Fostul ambasador român la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat, miercuri, persona non grata de preşedintele Vladimir Voronin, având la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi R.Moldova.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici