Ministerul Economiei, decis să facă o majorare de capital social la Romaero

Ministerul Economiei este decis să facă o majorare de capital social la Romaero, pentru a rezolva situaţia companiei de stat, după ce aceasta şi-a reluat şi licenţa pentru servicii de mentenanţă pentru avioane civile, a declarat, marţi, ministrul Florin Spătaru.

196 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei, decis să facă o majorare de capital social la Romaero

Florin Spătaru, Facebook

Florin Spătaru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că licenţa pentru serviciile de mentenanţă pentru avioane civile a fost redată companiei de stat Romaero, iar luni a avut o discuţie cu managementul companiei şi s-a asigurat că va avea o informare la timp asupra etapelor pe care trebuie să le urmeze compania.

„Faptul că avem această licenţă nu înseamnă că toate problemele cu care s-au confruntat sunt rezolvate. Vreau să mă asigur că managementul va acorda maximă atenţie acestor planuri de îmbunătăţire pentru a avea această licenţă şi a nu ne mai confrunta cu o situaţie similară. Am discutat şi despre proiecte şi de modul în care aceste proiecte de mentenanţă vor fi atrase către Romaero şi cum pot fi deblocate alte proiecte unde avem multe lucrări făcute dar mai avem nevoie de foarte puţin pentru a putea să fie finalizate şi să încasăm aceste venituri”, a spus ministrul Economiei.

Prin planul de restructurare pe care l-a aprobat, prin monitorizarea acestui plan de restructurare şi valorificarea unor active care nu fac parte din activitatea principală a societăţii şi deblocarea contractelor care sunt aproape de finalizare, ministrul Economiei crede că se va reuşi ca societatea să aibă lichidităţile necesare pentru deblocarea fluxurilor de producţie, asigurarea salariilor şi recuperarea întârzierilor. În acest sens, Ministerul Economiei este decis să facă şi o majorare de capital social, însă această decizie trebuie îmbrăţişată şi de ceilalţi doi acţionari.

„Nu putem spune că lucrul acesta se va întâmpla de mâine, dar am discutat cu cei din echipa de conducere şi cu membrii Consiliului de Administraţie pentru a rezolva o astfel de situaţie. Pe de altă parte, vă pot spune că Ministerul Economiei este decis să facă o majorare de capital social, să vină cu un flux financiar, doar că un astfel de demers trebuie să fie îmbrăţişat de toţi acţionarii. Pentru că mai avem doi acţionari cu care va trebui să discutăm pentru a putea finaliza un astfel de proces. Din câte ştiu eu, în anii anteriori, când Ministerul economiei a venit cu o majorare de capital social, majorarea efectivă nu a fost aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor”, a mai spus Spătaru.

Dreptul Romaero de a repara şi întreţine avioane civile fusese suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) la jumătatea lunii octombrie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici