Ministerul Familiei vrea control la Arad, după un scandal în familie

Ministerul Familiei a cerut Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie un control la Arad, după ce, în urma unui scandal în familie, în care sunt implicate două fetiţe, autorităţile au emis ordine de protecţie.

2698 afișări
Imaginea articolului Ministerul Familiei vrea control la Arad, după un scandal în familie

Ministerul Familiei, Facebook

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la modul în care s-a desfăşurat preluarea în vederea relocării a două fete minore de la tatăl lor, din localitatea Birchiş, judeţul Arad, pentru a fi încredinţate mamei, cu domiciliul în altă localitate, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) efectuarea unei misiuni de control la Arad, pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile legale de punere în aplicare a ordinului de protecţie cu executare imediată, emis de Judecătoria Lipova, pe numele a doi bărbaţi, de 45 şi 69 de ani şi al unei femei, de 64 de ani, toţi din Birchiş”, informează Ministerul Familiei.

În urma acestui ordin, tatăl fetelor şi bunicii paterni nu mai au voie să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două fete, de 8 şi 10 ani, al căror domiciliu a fost stabilit la adresa mamei.

„Susţin fără rezerve punerea în aplicare a deciziilor instanţei, ţinând cont de interesul superior al copilului, de creşterea într-un mediu sigur, care să-i permită dezvoltarea armonioasă şi să asigure confortul psihic necesar. Prin urmare, nu comentez decizia instanţei, dar vreau să mă asigur că aceasta a fost pusă în aplicare respectându-se toate procedurile legale şi luându-se toate măsurile de precauţie astfel încât cele două fetiţe să nu aibă de suferit nici fizic, nici emoţional”, a declarat ministrul Intotero.

Potrivit aradon.ro, mama fetelor, separată de tatăl acestora de doi ani, a vrut să pună în aplicare o hotărâre judecătorească ce interzice tatălui şi bunicilor paterni să se apropie de cele două fete, iar scandalul iscat în urma acestei întâmplări a ajuns pe reţelele sociale. Pe Facebook, bunicul fetelor a postat imagini în care se observă cum mama acestora, însoţită de reprezentanţi ai Poliţiei şi DGASPC, încearcă să le ia pe fete din casa tatălui şi a bunicilor paterni, însă cele două refuză categoric şi sunt auzite ţipând spre mamă „pleacă”, „fugi de-aicea” sau „nu vin cu tine”.

„Poliţiştii Secţiei 8 Rurală Săvârşin au pus în executare un ordin de protecţie, cu executare imediată, emis de magistraţii Judecătoriei Lipova, pe numele a doi bărbaţi, de 45 şi 69 de ani şi al unei femei, de 64 de ani, toţi din Birchiş. Prin ordinul de protecţie, celor în cauză le-a fost interzisă apropierea la o distanţă mai mică de 100 de metri de fiicele minore ale bărbatului de 45 de ani, fiind stabilit domiciliul minorelor la adresa mamei, din altă localitate. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, pentru relocarea minorelor de la domiciliul bărbatului de 45 de ani şi încredinţarea acestora mamei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Procurorii îi acuză pe tatăl şi pe bunicii paterni că au încercat să le inducă fetelor ideea că mama lor „nu este bună”, în timp ce tatăl şi bunicii paterni au solicitat ca cererea de ordin de protecţie a mamei să fie soluţionată „faţă de interesul superior al fetiţelor minore, şi nu faţă de drepturile actualei reclamante”, considerând că mutarea fetelor de la Birchiş, din casa tatălui, în Şofronea, în casa mamei, nefiind în interesul superior al copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
intotero,
arad,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici