Miniştrii Apărării din România şi Canada au semnat Memorandumul de Înţelegere în domeniul Apărării

  • Miniştrii Apărării din România şi Canada au semnat vineri Memorandumul de Înţelegere în domeniul Apărării.
  • Documentul va consolida cooperarea dintre cele două ţări, a spus ministrul român.
Urmărește
3766 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din România şi Canada au semnat Memorandumul de Înţelegere în domeniul Apărării

Sursa foto: X / @Angel Tîlvăr

MApN anunţă că în cadrul reuniunii miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a semnat vineri, 14 iunie, împreună cu omologul canadian Bill Blair, Memorandumul de Înţelegere dintre Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării Naţionale din Canada privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării.

Acest document va consolida cadrul juridic pentru cooperarea între cele două părţi în domenii de interes reciproc precum planificarea apărării, logistică, forţe aeriene, industria de apărare, instruirea personalului în instituţiile militare, exerciţii militare şi securitate cibernetică, a explicat MApN.

„Sunt convins că acest acord va oferi cadrul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România şi Canada, în beneficiul ambelor state, valorificând cooperarea foarte bună de până acum”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr cu ocazia semnării acordului.

MApN a mai arătat că „semnarea documentului a rezultat din necesitatea de a adapta cadrul juridic al cooperării bilaterale la schimbările din mediul de securitate, de a reflecta nevoia de cooperare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi de a oferi consistenţă dimensiunii de apărare a relaţiei dintre România şi Canada”.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat şi despre pregătirea summitului de la Washington.

„A fost subliniată nevoia accelerării adaptării posturii NATO de descurajare şi apărare. Ministrul Tîlvăr a reiterat importanţa strategică a Mării Negre în arhitectura de securitate euro-atlantică, mulţumind omologului canadian pentru contribuţiile substanţiale, atât prin încadrarea unor funcţii în comandamentele multinaţionale din România, cât şi prin participarea la misiunile de poliţie aeriană consolidată”, a precizat MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici