Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a votat "cu sentimentul datoriei"

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, şi-a exercitat, duminică, dreptul de vot, declarând că a venit "cu sentimentul unei datorii pe care orice cetăţean trebuie să o trăiască, datoria de a-şi spune părerea în treburile obşteşti".

259 afișări
Imaginea articolului Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a votat "cu sentimentul datoriei"

Andrei Marga (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Am venit mai întâi cu sentimentul unei datorii pe care orice cetăţean trebuie să o trăiască, datoria de a-şi spune părerea în treburile obşteşti. Am venit apoi cu preocuparea de a pune umărul la o schimbare în bine în România şi, în al treilea rând, am venit cu gândul că acuma este ora schimbării şi fiecare cetăţean ar trebui să îşi spună foarte franc părerea", a spus Marga.

El şi-a exprimat speranţa ca referendumul să fie validat şi ca apoi România "să fie din nou pusă în mişcare, iar românii să o ducă mai bine".

Întrebat ce părere are în legătură cu îndemnul PDL şi al lui Traian Băsescu către cetăţeni de a boicota referendumul, Andrei Marga a spus că acest lucru nu este uzual, adăugând că nu este în tradiţia europeană să se proclame boicotarea alegerilor.

"Nu este uzual, nu este în tradiţia europeană să se proclame boicotara alegerilor, mai ales în condiţiile de la noi, care sunt condiţiile de pretutindeni, prin urmare boicotul nu este o soluţie democratică; dimpotrivă: este una antidemocratică", a încheiat Marga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici