Ministrul Culturii este încrezător că Guvernul poate reporni schema de ajutor de stat de tip cash rebate

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a declarat că programul de rambursare a investiţiilor pentru producţiile filmate în România este din nou pe drumul cel bun, Guvernul fiind angajat să repornească un sistem care a fost blocat în ultimii ani.

117 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii este încrezător că Guvernul poate reporni schema de ajutor de stat de tip cash rebate

Ministrul Culturii este încrezător că Guvernul poate reporni schema de ajutor de stat de tip cash rebate

„Toată clasa politică, începând cu viitorul prim-ministru Marcel Ciolacu, înţelege importanţa acestui instrument de atragere a investiţiilor", a declarat Lucian Romaşcanu pentru Variety, subliniind necesitatea reconstruirii încrederii într-un program care se confruntă cu o concurenţă acerbă în regiune. „Există cu siguranţă un «da» din partea mediului politic", a mai spus oficialul român.

Ministrul Culturii s-a întâlnit, recent, la Bucureşti cu Stanford McCoy, preşedintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane. De asemenea, în 5 mai 2023, Lucian Romaşcanu a participat la o masă rotundă alături de ambasadorii Franţei, Germaniei, Italiei, Marii Britanii şi Statelor Unite ale Americi, unde împreună cu reprezentanţii industriei au fost discutate cele mai bune practici la nivel internaţional.

Ministrul Culturii se află într-o vizită de 24 de ore în Franţa, la Cannes, tocmai cu scopul de a convinge marii producători să investească în România. În acest context, Lucian Romaşcanu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor culturale din Europa, dar şi cu producători şi finanţatori de film.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici