Ministrul de Externe: Apelul Irakului ca trupele străine să se retragă nu contribuie la stabilitatea din regiune

Bogdan Aurescu a declarat, vineri, că reuniunea miniştrilor europeni de Externe privind situaţia din Irak şi Iran ar fi putut avea loc mai devreme, pentru ca UE să fie mai eficientă. Ministrul de Externe nu este de acord cu apelul Irakului ca trupele străine să se retragă.

663 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe: Apelul Irakului ca trupele străine să se retragă nu contribuie la stabilitatea din regiune

Ministrul de Externe: Apelul Irakului ca trupele străine să se retragă nu contribuie la stabilitatea din regiune

"Ne întâlnim la acest Consiliu extraordinar pentru Afaceri Externe privind evoluţiile din Irak şi Iran. Acum UE are şansa de a se implica în rezolvarea crizei. Aş fi preferat, sincer, să avem întâlnirea la începutul săptămânii, pentru că eşti mai eficient atunci când reacţionezi mai devreme.UE poate discuta azi modul cum se poate implica şi, în opinia mea, în a ajuta Irak să se stabilieze. Există un apel al Parlamentului irakian pentru ca trupele străine să se retragă. Nu cred că asta contribuie la stabilitatea în regiune, pentru că aceste trupe sunt acolo pentru a antrena forţele irakiene să fie mai puternice în faţa ameninţărilor teroriste”, a spus Bogdan Aurescu, vineri, la Bruxelles.

Parlamentul Irakului a adoptat o rezoluţie prin care cere evacuarea militarilor americani din Irak, în urma raidului aerian al Statelor Unite ale Americii prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani, considerat de regimul de la Teheran un erou al luptei împotriva terorismului.

Premierul Irakului, Adel Abdul Mahdi, i-a transmis ambasadorului SUA la Bagdad, Matthew Tueller, că ambele părţi trebuie să coopereze în privinţa retragerii trupelor americane.

Statele Unite au aproximativ 5.000 de militari în Irak, implicaţi în misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene pentru contracararea reţelei teroriste Stat Islamic.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
aurescu,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici