Ministrul Finanţelor, discuţii cu ambasadorul SUA despre investiţiile străine în România

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, în cadrul căreia au discutat despre cooperarea bilaterală, investiţiile străine şi problemele regionale.

177 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor, discuţii cu ambasadorul SUA despre investiţiile străine în România

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, cei doi oficiali au evidenţiat importanţa consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Unul dintre punctele-cheie abordate în cadrul întâlnirii a fost atragerea de investiţii străine în România.

Ministrul Marcel Boloş a subliniat angajamentul ferm al Guvernului de a crea un climat prielnic pentru investitori, iar ambasadorul a arătat că există potenţial neexploatat pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două ţări.

„Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investiţiilor şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă în ţara noastră. De asemenea, implementarea de măsuri şi politici fiscale transparente şi echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică şi pentru a proteja interesele românilor. Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformităţii fiscale. Am vorbit şi despre modernizarea şi utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor şi la creşterea eficienţei, fapt ce va facilita comerţul internaţional şi va spori competitivitatea economiei româneşti”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Un alt aspect abordat a fost cooperarea în domeniul fiscal şi combaterea evaziunii fiscale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici