Ministrul irakian de Externe a venit la Bucureşti pentru a explora oportunităţi de afaceri

Ministrul irakian de Externe a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că scopul vizitei sale la Bucureşti este de a explora oportunităţile de afaceri, Irakul fiind o ţără în dezvoltare, "cu resurse, nevoi şi dorinţe".

32 afișări
Imaginea articolului Ministrul irakian de Externe a venit la Bucureşti pentru a explora oportunităţi de afaceri

Ministrul irakian de Externe a venit la Bucureşti pentru a explora oportunităţi de afaceri (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt aici pentru că vreau să trecem în revistă relaţiile noastre, ca să vedem unde ne aflăm şi care sunt domeniile în care putem să facem progrese. România este o ţară prietenă şi este într-un fel de datoria noastră să vizităm aceste ţări", a spus oficialul irakian.

"Vreau să explorez şi oportunităţile de afaceri. Irakul este o ţară în dezvoltare, avem potenţial. Iar România, care s-a aflat în Irak prin companiile sale, poate ajuta, pentru că noi avem resursele, nevoia şi dorinţa. Deci acestea sunt motivele pentru care ne aflăm aici. Nu am putut veni mai devreme pentru că formarea guvernului a întârziat foarte mult", a spus ministrul.

Hoshyar Zebari se află într-o vizită la Bucureşti şi a susţinut miercuri o conferinţă la Institutul Diplomatic Român. El va avea o întrevedere cu ministrul român de Externe, joi dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici