Ministrul israelian de Externe mulţumeşte României pentru asistenţa oferită refugiaţilor din Ucraina

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, a mulţumit României, în cursul vizitei la Bucureşti, pentru asistenţa oferită refugiaţilor din Ucraina, în special celor de etnie evreiască, şi a salutat "prietenia îndelungată" israeliano-română.

408 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian de Externe mulţumeşte României pentru asistenţa oferită refugiaţilor din Ucraina

"Tocmai am încheiat o întâlnire de lucru cu domnul Aurescu şi acum o sa ne întâlnim cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situaţia din Europa şi despre aspectul gestionării refugiaţilor. După întâlnire, vom merge la un centru de refugiaţi de origine evreiască din Bucureşti, iar de acolo voi merge la Vama Siret, unde refugiaţii sunt ajutaţi încă din prima zi de război. Guvernul României a colaborat strâns cu noi şi ne-a ajutat foarte mult să salvăm multe vieţi. Copii de origine evreiască din Odesa, copii cu cancer, au fost trimişi în Israel pentru tratament, la fel şi mii de refugiaţi care scăpat prin Vama Siret. Vieţile lor au fost salvate prin cooperarea dintre ţările noastre. Vă mulţumesc şi mulţumesc Guvernului României pentru cooperare şi ajutor", a declarat Yair Lapid după întâlnirea cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Yair Lapid a salutat "prietenia îndelungată" dintre Israel şi România, manifestată "atât în perioade de pace, cât şi în momente de război".

Ministrul israelian de Externe efectuează vizite în România şi Slovacia, în contextul conflictului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici