Ministrul Muncii: Am constatat că trebuie să evacuăm sediul în 60 de zile. La Casa de Pensii modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că este foart îngrijorată, deoarece a constatat că trebuie evacuat sediul în termen de 60 de zile şi nu există o soluţie pentru momentul când sediul va trebui predat.

2487 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Am constatat că trebuie să evacuăm sediul în 60 de zile. La Casa de Pensii modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960

Ministrul Muncii: Am constatat că trebuie să evacuăm sediul în 60 de zile

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că este îngrijorată că trebuie evacuat Ministerul în mai puţin de 60 de zile.

„Am o serie de îngrijorări pe care vreau să vi le împărtăşesc. În primul rând v-aş spune faptul că la nivelul ministerului, tocmai ce am constatat (...) că trebuie să evacuăm acest sediu în mai puţin de 60 de zile, în considerentul unei solicitări de evacuare din partea Ministerului de Interne şi faţă de care noi ar fi trebuit să găsim soluţii din timp util”, a spus Alexandru.

Alexandru a precizat că a avut câteva semne de întrebare şi a cerut direcţiilor de specialitate din minister informaţii cu privire la licitaţia care a fost făcută în perioada lunilor anterioare.

„Cred că aceste lucruri ar fi trebuit rezolvate din timp, cu o bună planificare, astfel încât să nu ajungem la un minister extrem de dificil şi care are o serie de responsabilităţi cu doar două luni înainte de termenul limită, să fim în situaţia de a avea semne de întrebare cu privire la licitaţie şi în considerentul anulării acesteia, lucru la care mă gândesc, urmând să iau decizia în baza raportului Structurii de Specialitate, să avem în situaţia de a nu avea nicio opţiune de funcţionare de la începutul anului viitor. Sunt îngrijorată de faptul că infrastructura, softurile ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce înseamnă infrastructură pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister”, a afirmat Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat că sunt probleme şi la AJOFM, şi la Casa de Pensii în ceea ce priveşte programele şi logistica.
„La AJOFM, de exemplu, există două aplicaţii pentru care s-au plătit milioane de euro, în ultimii ani. Prima soluţia este în cercetare, la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni. A două aplicaţie este cu mult mai slabă decât prima şi nu oferă toate facilităţile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului cursuri şi pregătire profesională pentru toţi cei care se află în situaţia vulnerabilă din punct de vedere al locului de muncă. La Casa de Pensii informaţiile sunt şi ele precare. Calculul şi modul de lucru s-au oprit undeva la anii 1960, sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne. Sunt foarte multe situaţii pe care le accesez greu de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru ce am nevoie că să îmi fac o imagine corectă asupra situaţie din acest moment. Pe scurt, greu acces la informaţii. Nu pun la îndoială, deşi aş avea motive să o fac, reaua credinţă, cât mă îngrijorează situaţia logistică a infrastructurii cu care s-a lucrat în minister şi cred că acesta trebuie să fie unul dintre obiective. Şi anume să fac lumina şi să eficientizez, în toate zonele sensibile, activitatea acestor structuri deosebit de importante ca să poţi să faci politici publice la nivel profesionist”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici