Ministrul român de Externe s-a întâlnit cu ambasadorul israelian

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Oren David, pentru a evalua situaţia din Fâşia Gaza, cu accent pe situaţia cetăţenilor români din această zonă.

20 afișări
Imaginea articolului Ministrul român de Externe s-a întâlnit cu ambasadorul israelian

Oren David, ambasadorul Israelului la Bucureşti şi Cristian Diaconescu, ministrul român de Externe (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul discuţiei, ministrul de Externe a subliniat preocuparea autorităţilor române pentru siguranţa şi viaţa cetăţenilor români din Fâşia Gaza şi a prezentat măsurile tehnice luate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora, coform unui comunicat al MAE, remis MEIAFAX.

"Ne preocupă în mod special situaţia românilor din Fâşia Gaza. Suntem pregătiţi să le acordăm tot sprijinul necesar pentru a ieşi din zonă", a subliniat ministrul Diaconescu, citat în comunicatul MAE.

Şeful diplomaţiei române şi ambasadorul Israelului la Bucureşti au convenit ca autorităţile celor două ţări să coopereze îndeaproape pentru a rezolva rapid solicitările cetăţenilor români care doresc să iasă din Fâşia Gaza.

Ministrul Diaconescu a subliniat că autorităţile române sprijină o rezolvare politică rapidă a situaţiei din Fâşia Gaza.

Ambasadorul Oren David a făcut o prezentare actualizată a situaţiei din zona de conflict, precizează MAE.

Până în prezent, două familii, în total nouă persoane, au solicitat autorităţilor României de la Tel-Aviv sprijin în vederea evacuării lor din Fâşia Gaza.

Citeşte şi:

MAE: Două familii – în total nouă persoane - au cerut evacuarea din Fâşia Gaza

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici