Ministrul Sănătăţii anunţă când va primi România doze de vaccin împotriva variolei

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat miercuri că, în acest moment, Comisia Europeană are discuţii cu un producător pentru achiziţia unor doze de vaccin împotriva variolei.

284 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii anunţă când va primi România doze de vaccin împotriva variolei

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că vaccinurile împotriva variolei s-au scos din utilizare în 1979, atunci a fost eradicată variola, dar spune că la nivel global există foarte mici cantităţi de vaccin care de obicei sunt păstrate pentru profesionişti din sănătate care lucrează cu agenţi înalt patogeni din această categorie.

El a anunţat că CE are discuţii cu un producător pentru acjiziţia de doze de vaccin.

„Comisia Europeană are discuţii cu un producător, în momentul de faţă, pentru achiziţia unei cantităţi limitate, în jur de 100.000 de doze, care va fi repartizată statelor membre, proporţional cu populaţia, cu precizarea că se administrează două doze de vaccin pentru o schemă completă de vaccinare, dar doar la persoanele care sunt contacţi sau în primele zile de evoluţie a bolii la persoana infectată”, a declarat Rafila.

Acesta a fost întrebat când va primi România primele doze de vaccin împotriva variolei.

„Vom avea exact în acelaşi moment în care vor avea şi celelalte ţări din UE, pentru că discuţiile nu sunt făcute de România, sunt făcute pentru ţara noastră şi pentru celelalte ţări membre de către CE”, a răspuns ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici