Ministrul Stelian Ion, despre sporurile din justiţie: „Nu pot depăşi 30%„

  • Ministrul Justiţiei anunţă că va desemna un reprezentant în grupul de lucru de la Ministerul Muncii „pentru a discuta aplicat şi despre situaţia magistraţilor", în privinţa sporurilor.
  • Legat de declaraţia recentă a Ralucăi Turcan, Stelian Ion spune că sporurile nu pot depăşi 30%.
  • Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, miercuri seara, că în sănătate şi justiţie nivelul sporurilor este 85%.
243 afișări
Imaginea articolului Ministrul Stelian Ion, despre sporurile din justiţie: „Nu pot depăşi 30%„

Ministrul Stelian Ion, despre sporurile din justiţie:Nu pot depăşi 30%

Întrebat la RFI dacă sporurile din Justiţie ajung la 85%, aşa cum spunea recent ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Antena 3, Stelian Ion a răspuns: „Există o lege, nu se poate depăşi 30% din aceste venituri pentru a calcula sporurile, deci sporurile nu pot depăşi 30%, însă acestea sunt probleme de comunicare. Ce-mi doresc eu şi voi face chiar în ziua de astăzi este să desemnez pe cineva din minister în grupul de lucru care există la Ministerul Muncii, pentru a discuta aplicat şi despre situaţia magistraţilor, pentru a fi acolo în acel grup de lucru cineva care cunoaşte aceste aspecte şi care ar putea avea un rol foarte bun în cadrul acelor discuţii".

„Cred că discuţia referitoare la sporuri trebuie purtată în termeni generali, raportat la cum au fost construite aceste sporuri, nu cu privire la magistraţi, cu privire la toate categoriile, pentru că dacă scotocim, putem găsi situaţii foarte ciudate cu privire la toate categoriile profesionale. N-aş vrea să ne blocăm în discuţii pe magistraţi, pentru că e o chestiune care trebuie abordată general", spune ministrul Justiţiei.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, miercuri seara, că în sănătate şi justiţie nivelul sporurilor este 85%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici