Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, nu mă dă nimeni afară

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marţi seară, că se retrage din Guvern în urma respingerii apelului său în procesul care s-a judecat la ICCJ.

762 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, nu mă dă nimeni afară

Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a explicat că face acest gest ca să nu greveze imaginea acestui Guvern.

Diaconu a arătat că a spus de mai multe ori, şi aşa a discutat şi cu premierul Ponta, ca se va retrage din Guvern în cazul în care instanţa supremă îi respinge apelul.

"Pentru că nu am mers niciodată fără bilet, cobor din tramvai. Mă retrag din Guvern, nu mă dă nimeni afară", a spus Diaconu.

El a mai declarat că s-a repezit pe nişte subiecte care rămân valabile la minister şi că speră că noul ministru va duce mai departe aceste proiecte.

"Am să rămân alături de noul ministru şi de grupul liberal şi voi munci mai departe. Am vrut să muncesc pentru naţia noastră", a adăugat el.

În încheiere, Diaconu a arătat că are o barcă în curtem cu care nu a ieşit de trei ani, iar acum are timp să facă acest lucru.

El a mai spus că este conştient de faptul că mulţi alţi oameni pot face la Ministerul Culturii treaba pe care a făcut-o el.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior că va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, el precizând că înlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul îi va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.

Surse din PNL au declarat agenţiei MEDIAFAX că liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, este propunerea partidului pentru funcţia de ministru al Culturii, în locul lui Mircea Diaconu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici