Mircea Diaconu spune că, dacă va fi ales în 25 mai, va merge la Bruxelles cu autoturismul său ARO

Candidatul independent la Parlamentul European Mircea Diaconu afirmă că, în cazul în care va fi ales în 25 mai, va merge la Bruxelles cu autoturismul său ARO din 1996, pentru care are "tot respectul", şi nu cu avionul.

517 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu spune că, dacă va fi ales în 25 mai, va merge la Bruxelles cu autoturismul său ARO

Mircea Diaconu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircea Diaconu a declarat, luni, după o întâlnire cu alegătorii în faţa Teatrului Naţional din Târgu Mureş, că este în campanie cu maşina sa ARO 10 din 1996 şi, dacă va câştiga alegerile, îi va face o revizie şi va merge cu ea la Bruxelles şi nu cu avionul.

"Dacă izbutesc în 25 (mai - n.r.), dacă izbutim în 25, mă duc şi mai fac o revizie acestui ARO, ca să ajung cu el la Bruxelles. Vorbesc foarte serios. Mă duc cu el la Bruxelles. Nu e foarte clar cine pe cine duce la Bruxelles, mă tem că ARO m-a adus pe mine la Bruxelles, mă tem că şi el a contribuit foarte mult ca eu să ajung la Bruxelles, deci merg cu el şi am tot respectul. (...) E din 1996, e foarte bun. Dar pentru Bruxelles cred că o să-i fac nişte modificări la motor, ca să am viteză un pic mai mare, că îi încurc p-ăia pe autostrăzi. Că pe aici e bine - 80, 90 (de kilometri pe oră - n.r.), e perfect. Dar pe acolo nu e bine", a spus Diaconu, arătând că vrea să îşi parcheze maşina acolo, pentru a o vedea toţi, după care va trimite acasă poze.

El a adăugat că îşi repară maşina cu piese de ARO şi că trebuie să dea "doar un telefon" pentru a le obţine, având în vedere că provine din Câmpulung Muscel şi că acolo există astfel de piese "în toate curţile, grădinile".

"Şi, dacă dau un telefon, imediat am tot ce-mi trebuie, costă şi foarte puţin. Mi-am luat sculele cu mine şi dacă e vreo chestiune o repar şi-n mers, aşa, mă descurc, că-mi ştiu bine maşina", a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a declarat că nu ştie ce şanse are la alegerile din 25 mai, pentru că nu are niciun criteriu de apreciere.

El a apreciat că precedentele candidaturi independente la Parlamentul European - ale lui Tokes Laszlo şi Elena Băsescu - au fost "ridicole" şi "false".

"Precedentele sunt ridicole, nu intră în discuţie şi sunt false, nu-s reale. Posibil ca acum să apară primul caz de tipul acesta, dar şi acesta e un caz special cu o anumită conotaţie, cu o anumită notorietate - ca poveste, nu zic ca persoana Diaconu, ci persoana Diaconu reverberată. (...) Când domnul Tokes a intrat în PE cu voturi de la Slatina şi de la Turnu Măgurele, Corabia şi de la Giurgiu, să nu îmi spuneţi mie că a fost independent. Iar doamna... n-are niciun are rost să discutăm. De asta am spus, cazurile de dinainte sunt ireale. Acum va fi singurul", a spus el.

El a arătat că este comparat de unii cu Raed Arafat "ca poveste", fiind vorba tot de "un om care nu a prea făcut rău şi care este lovit cu capul de toţi pereţii de nişte domni care se cred cel puţin Dumnezei".

Mircea Diaconu a afirmat că, dacă va intra în PE, are "aşa, structural, o singură datorie", faţă de fostul lider al liberalilor europeni Graham Watson, cu care se va consulta personal înainte de a-şi exprima unele poziţii sau votul. Diaconu a subliniat că nu va răspunde "niciunui telefon din Bucureşti" şi nu se va consulta "în niciun caz cu liberalii din ţară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici