Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România: Angajaţii, plătiţi ”aproape” cât merită

Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România, de 16.313 lei brut, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, că angajaţii din administraţia locală sunt plătiţi ”aproape” cât merită.

3653 afișări
Imaginea articolului Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România: Angajaţii, plătiţi ”aproape” cât merită

Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România: Angajaţii, plătiţi ”aproape” cât merită

Primăria Alba Iulia a premiat, la început de an universitar, studenţii cu rezultate excepţionale. Primarul Mircea Hava a întrebat o studentă câţi ani mai are de urmat şi, când a aflat că este în ultimul an, i-a spus: ”Veniţi la primărie!”.

După ce din sală s-au auzit râsete, Mircea Hava a spus: ”Nu râdeţi, dragilor, să ştiţi că de un timp este locul în care oamenii sunt plăţi aproape cât merită să primească, deci aproape. Este drept, 20 şi ceva de ani am fost plătiţi ca o femeie de serviciu, dar acum lucrurile s-au întâmplat, s-au petrecut, păcat că după atâţia ani, să fie plătiţi la aproape cât trebuie. Să ştiţi că deja se poate discuta de o carieră a funcţionarului public”, a spus Mircea Hava.

Mircea Hava a devenit, odată cu punerea în aplicare a legii salarizării, cel mai bine plătit primar din România, câştigând 16.313 lei brut, mai mult decât primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Înainte de punerea în aplicare a acestei legi, Mircea Hava câştiga sub 5.000 de lei brut.

De asemenea, şi salariile angajaţilor din Primăria Alba Iulia au crescut considerabil, după ce consilieri locali au votat lefurile propuse în şedinţa ordinară din luna iulie.

Noua lege a salarizării a permis majorarea considerabilă a salariilor, singura condiţie fiind ca angajaţii să nu plătească mai mult decât şeful instituţiei.

Viceprimarii din Alba Iulia, Paul Voicu şi Gabriel Pleşa, câştigă 14.500 de lei brut, în vreme ce administratorul public, Nicolaie Moldovan, are salariul 11.600 de lei.

Spre exemplu, şeful de cabinet al primarului câştigă 7.500 de lei brut, iar un consilier manager de proiect la serviciul Prognoze, Programe, câştigă 7.850 de lei, în vreme ce directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială are salariul brut de 8.110 de lei.

De asemenea, şefii de servicii şi birouri iau, în medie, peste 6.000 de lei brut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici