Mirel Palada va fi schimbat de premierul Ponta din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, să nu mai îndeplinească şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, pentru aceasta urmând a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, au declarat MEDIAFAX surse oficiale

1144 afișări
Imaginea articolului Mirel Palada va fi schimbat de premierul Ponta din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului

Mirel Palada (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească "temporar"şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce fostul deţinător al acestei funcţii, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit surselor citate, Palada îşi va păstra funcţia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.

Decizia premierului vine după ce în luna august Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: "Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii ale jurnaliştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 18 august, că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

Întrebat dacă s-a gândit să-i ceară demisia lui Palada, Ponta a răspuns: "M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada, în mod direct, că nu sunt de acord cu modul în care domnia sa- chiar şi într-un spaţiu cum e Facebook-ul – se exprimă, că nu am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern şi că urmează să decidă: dacă poate să respecte nişte standarde pe care eu le consider necesare, rămâne la Guvern; dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Palada şi-a prezentat, pe19 august, "scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera" în care s-a exprimat "pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti".

"Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist şi consider esenţial rolul presei într-o democraţie. Cât voi fi purtător de cuvânt al Guvernului voi aprecia munca făcută cu onestitate de către jurnalişti şi voi face tot ce îmi stă în putere să apăr principiile profesionalismului, responsabilităţii sociale, toleranţei, bunului-simţ şi apărării democraţiei statului de drept", se spune într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar al Clubului Român de Presă, Indira Crasnea de către oficialul guvernului, scrisoare scanată şi postată pe pagina de Facebook a lui Palada.

Răspunsul lui Mirel Palada a venit după ce Clubul Român de Presă i-a solicitat premierului Victor Ponta ca purtătorul său de cuvânt să prezinte scuze publice ca urmare a postării de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnaliştilor.

Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice", se spunea într-o scrisoare trimisă, pe 19 august, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici