Mitingul de la Foşcani | PNL: Orice incident ce ar putea apărea duminică nu va fi responsabilitatea partidului/ UNPR: Orban să înceteze să dezinformeze

PNL Vrancea a anunţat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focşani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituţiilor care asigură ordinea publică. Reacţia vine după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acţiuni similare în aceeaşi zi ale PSD, ALDE şi UNPR.

443 afișări
Imaginea articolului Mitingul de la Foşcani | PNL: Orice incident ce ar putea apărea duminică nu va fi responsabilitatea partidului/ UNPR: Orban să înceteze să dezinformeze

PNL anunţă că nu va fi responsabil de posibile incidente apărute duminică la mitingul din Focşani/ UNPR: Orban să înceteze să dezinformeze

„Partidul Naţional Liberal Filiala Vrancea va organiza un miting electoral duminică, 5 mai, în parcarea de vizavi de Electrica, acţiunea fiind aprobată în cadrul Comisiei convocate la nivelul administraţiei publice locale, comisie care a analizat documentaţia depusă de PNL şi alte aspecte care ţin de legalitate. PNL Vrancea a luat toate măsurile legale prevăzute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc. astfel încât mitingul să se desfăşoare în termenii legali prevăzuţi de legislaţie”, au transmis liberalii organizaţiei PNL Vrancea, într-un comunicat de presă, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Liberalii precizează că PNL nu va fi responsabil de evenimentele prevăzute care ar putea apărea în zona mitingului partidului, în sensul în care ar apărea susţinători ai altor partide, în contextul autorizării manifestaţiilor altor formaţiuni politice.

„În şedinţa Comisiei din data de 3 mai 2019, am solicitat în mod clar autorităţilor să nu aprobe un miting al altor formaţiuni politice în zona mitingului PNL, tocmai pentru a fi evitate orice incidente între participanţi. Solicitarea PNL a fost depusă în data de 23 aprilie, când nu erau anunţate alte evenimente politice. Orice eveniment neprevăzut care poate apărea, în sensul apariţiei unor susţinători ai altor partide în zona B-dul Independenţei nr. 8 (vizavi de Electrica) nu va fi în responsabilitatea PNL, ci a autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică”, a completat sursa citată.

Mitingul de lansare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focşani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa preşedintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marş care să aibă loc în data de 5 mai, la Focşani, iar Primăria a aprobat şi o acţiune similară a PSD, ALDE şi UNPR, „o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor”.

UNPR: PNL să înceteze cu dezinformarea

UNPR neagă că va participa la mitingul de la Focşani din data de 5 mai, alături de PSD, aşa cum a precizat liderul PNL Ludovic Orban, cerându-i acestuia să ducă o campanie corectă şi să nu dezinformeze.

"Uniunea Naţională pentru Progresul României nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul Focşani. Noi am anunţat oficial, în urmă cu mai multă vreme, că UNPR merge singur în alegerile pentru Parlamentul European şi deschide lista cu două glorii ale sportului românesc, Ilie Nastase şi Anghel Iordănescu. Îi solicităm preşedintelui PNL să înceteze să dezinformeze populaţia prin lansarea de informaţii false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea şi politica UNPR", se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

"Înţelegem că şi utilizarea acestui gen de afirmaţii face parte din jocul politic făcut de unii politicieni în campania electorală. Nu suntem de acord cu astfel de practici şi, ca atare, le respingem, considerând că românii merită o campanie electorală - şi o politică, în general - curată şi corectă, care respectă cetăţenii şi dreptul lor la o informare bazată pe adevăr şi la a vota în cunoştinţă de cauză", mai precizează sursa citată.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici