Mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei, sub deviza ''Go, Ciolo!''/ Dacian Cioloş: Singura care poate să-mi dicteze lucruri e propria conştiinţă - GALERIE FOTO, VIDEO

Mitingul din Piaţa Revoluţiei pentru lansarea candidaţilor PNL, a programului de guvernare şi pentru susţinerea lui Dacian Cioloş pentru poziţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie s-a încheiat. România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici, le-a transmis duminică premierul Dacian Cioloş susţinătorilor PNL, adăugând că singura care poate să îi dicteze lucruri este propria conştiinţă.

4729 afișări
Imaginea articolului Mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei, sub deviza ''Go, Ciolo!''/ Dacian Cioloş: Singura care poate să-mi dicteze lucruri e propria conştiinţă - GALERIE FOTO, VIDEO

Mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei, sub deviza ''Go, Ciolo!''/ Dacian Cioloş: Singura care poate să-mi dicteze lucruri e propria conştiinţă (Imagine: Captura video)

Cioloş către PNL: Singura care poate să-mi dicteze lucruri e propria conştiinţă

''Am văzut aici şi pe diferite pancarte şi în filmul care s-a prezentat ... s-a vorbit despre lider'', a constat Dacian Cioloş ''cu toată sinceritatea'' despre evenimentul la care a participat. ''Cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici'', le-a spus el liberalilor, adăugând că schimbarea începe cu fiecare.

''Eu v-aş ruga - poate aici e greu pentru că e multă lume şi e bine să fie un entuziasm - v-aş ruga ca odată întorşi acasă să vă gândiţi în ce fel fiecare dintre noi putem să ne schimbăm pe noi înşine pentru a cere apoi societăţii să se schimbe, leadershipului să se schimbe, să fie mai onest, mai direct atunci când are ceva de spus şi să fie cu bun-simţ'', a fost mesajul şefului Executivului, rostit de pe o scenă aşezată în mijlocul mulţimii.

El a subliniat că propria conştiinţă este singurul for faţă de care se supune.

''Singura care poate să-mi dicteze lucruri e propria conştiinţă, cea care izvorăşte din inimă şi nu altceva. Şi nimeni, absolut nimeni în nicio condiţie, nu poate să-mi ceară şi nu poate să vă ceară să minţim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni, nu poate să ne ceară să facem altceva decât ceea ce noi simţim'', a accentuat premierul.

Cioloş le-a vorbit despre ''implicarea în acţiune cu sufletul curat'', ''onesitate şi adevăr''. ''Lipsa implicării naşte monştri'', a subliniat el.

''Sunt aici în primul rând că aţi decis să sustineţi platforma România 100 şi îmi doresc ca această platformă , România 100, să nu fie doar o înşiruire de enunţuri, să nu fie doar iluzii, aşa cum spunea cineva care spune ca e politician. Aceste principii pe care le-am pus acolo şi pe care am încercat să le experimentăm în acest an, ele trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin , pentru că din punctul meu de vedere onestitate, bun-simţ, faptul de a munci cinstit şi de a aştepta o renumeraţie după o muncă cinstită nu sunt iluzii şi nu trebuie să fie enunţuri , trebuie să ne construim acţiunea în jurul lor. Şi simt că acest lucru este posibil, este posibil să coborâm idealurile în fapte şi în decizii pe care le luăm zi cu zi, nu doar atunci când ne este uşor, ci mai ales atunci când avem de întâmpinat dificultăţi'', a mai afirmat premierul.

El le-a mai explicat liberalilor că vrea să lucreze cu politicieni oneşti, care vor ''să dăruiască''.

''Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învăţat în aceşti 25 de ani, dar haideţi să recunoaşte , sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm legat de modul în care s-a făcut politică până acum, trebuie să avem onestitatea de la baza unui partid până la vârf, să respirăm onestitate, să respirăm adevăr şi să avem curajul atunci când greşim să recunoaştem şi să avem forţa ca atunci când ne implicăm într-o astfel de acţiune, să nu o facem în interes propriu sau în interesul unui grup care ne impinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim . Eu cu astfel de partide politice mi-aş dori să lucrez şi sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în partidele politice, la recâştigarea încrederii că prin democraţie, prin alegeri libere, putem să alegem oameni oneşti, oameni care vin acolo să se dăruiască'', a detaliat Cioloş.

''Îmi doresc un Parlament în care absolut toţi parlamentarii să lucreze pentru oameni, absolut toţi'', le-a mai transmis şeful Guvernului.

Bolojan: Programul de guvernare al PSD e un fel de ''Stai liniştit, FNI lucrează pentru tine! ''

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat duminică, la mitingul din Piaţa Revoluţiei, că programul de guvernare al PNL îi aduce aminte de reclama ''Stai liniştit, FNI lucrează pentru tine!'', iar PSD propune ''o umbră de premier''.

''PSD continuă cu toţi penalii pe care îi are şi cu toţi oameni care au contribuit la această stare de fapt în România. Explicaţi-le oamenilor acest lucru, asta este o mare diferenţă! Oameni noi, liste curate la PNL, dezastru la ceilalţi! (...) Dragii mei, cum sună programul PSD? Votaţi-ne pe noi pentru că nu v-a trebui să faceţi nimic, nu va trebui să schimbaţi nimic, noi vom mări toate salariile, toate pensiile, vom anula toate taxele! Vă aduceţi aminte de o reclamă care funcţiona în anii trecuţi? 'Stai liniştit, FNI lucrează pentru tine!' C-am asta îmi aduce mie şi programul PSD. Diferenţa este cât se poate de clară, PNL nu pune în centru un Guvern de 10-15 oameni care vor face totul pentru ţară, pentru că este o minciună, PNL pune în centrul programului lui cetăţeanul, pe românul de rând'', a spus Bolojan.

El a făcut o paralelă între ''premierul nostru şi umbra lor de premier''.

''Orice s-ar spune în orice loc, la Primărie, la Consiliul Judeţean, într-o firmă, întotdeauna omul sfinţeşte locul şi noi îl avem premier pe Dacian Cioloş şi ei îl au pe Dragnea sau dacă nu reuşesc, pe o sosie a lui Dragnea, că nu poate să fie altceva. Oameni buni, vreţi ca România să fie reprezentată la nivel european, de un om care ştie care sunt mecanismele europene, sau de un om care va sta pe la colturi? Ce vrem? Vrem ca România să fie condusă şi reprezentată de oameni care au ceva în spate sau de oameni ca Dragnea care au avut 25 de ani să demonstreze ceva şi în spatele lor nu există nimic. Deci, în spatele lui Dragnea nu există nimic, asta e adevărul'', a conchis el.

Ionescu Quintus: Peste trei sferturi din oamenii din conducerea PNL îmi sunt aproape necunoscuţi

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, le-a transmis duminică liberalilor adunaţi la mitingul din Piaţa Revoluţiei că peste trei sferturi din oamenii din conducerea PNL îi sunt ''aproape necunoscuţi'', semn, în opinia sa, că partidul s-a schimbat. 

''Vă vorbeşte un om care are îndrăzneala să spună că în viaţa lui nu a pus mâna pe un leu decât muncind şi meritând, avem un foarte bun prim – ministru corect, cinstit, neamestecat în niciun fel de mafii din acestea care se profilează peste tot, suntem în plină şi puternică schimbare. Mai mult de trei sferturi din oamenii din conducerea centrală a partidului, mie imi sunt aproape necunoscuţi, eu care trăiesc de trei sferturi de veac printre ei, deci ne-am schimbat şi ne schimbăm şi sperăm să ne schimbăm în bine. Prin noi înşine!'', a fost mesajul seniorului liberal.

Un mesaj de susţinere pentru PNL şi Dacian Cioloş a transmis şi istoricul Neagu Djuvara. El a susţinut că actualul premier ''este în momentul de faţă cel mai bun guvernant al României''.

Peste 20.000 de simpatizanţi PNL s-au adunat în jurul orei 17.00,  în centrul Capitalei, fiecare organizaţie primind ''temă'' să aducă un anumit număr de oameni.

Liberalii afişează pancarte cu ''Cioloş prim-ministru'', ''Cioloş premier 2015-2020'', ''PNL Răcari susţine Julien'', ''Go, Ciolo! Oltul e cu tine'', ''Iaşiul merge cu Cioloş'' şi steaguri PNL şi UE.

La ora 16 Piaţa Revoluţiei era aproape plină, oamenii fiind aduşi cu autocarele din toate colţurile ţării, cei din judeţe mai îndepărtate sosind de sâmbătă chiar. La ora 17.00 liberalii au intonat imnul.

Strategia PNL este ca pe scenă să defileze cu preponderenţă candidaţii noi, ''nepătaţi''. Astfel, vor vorbi neurochirugul Leon Dănăilă, Pavel Popescu, tânărul care a adus medici norvegieni pentru a trata victime de la Colectiv, Hildegard Brandl, candidat la Senat în Bucureşti, dar şi regizorul Tudor Giurgiu. De asemenea, vor fi mesaje din partea lui Mircea Ionescu Quintus şi Neagu Djuvara.

Mitingul se va încheia după ora 18.00 cu discursurile premierului Dacian Cioloş şi ale liderului PNL, Alina Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici