Mitrea: Am plecat din plen pentru că parlamentarii PSD au fost convocaţi la o şedinţă

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că toţi parlamentarii PSD au fost convocaţi la şedinţa grupurilor reunite ale partidului, el motivând astfel plecarea social-democraţilor din sala de plen unde a început şedinţa privind învestirea Guvernului Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Am plecat din plen pentru că parlamentarii PSD au fost convocaţi la o şedinţă

Mitrea: Am plecat din plen pentru că parlamentarii PSD au fost convocaţi la o şedinţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am părăsit sala de plen, doar am fost convocaţi la şedinţă", a declarat Mitrea care împreună cu alţi câţiva zeci de parlamentari au părăsit sala de plen şi s-au prezentat la şedinţa grupurilor reunite ale PSD.

Surse din PSD au declarat pentru MEDIAFAX că parlamentarii social-democraţi au fost convocaţi într-o şedinţă a grupurilor reunite pentru a se decide modul în care aceştia vor vota în ceea ce priveşte învestirea Guvernului.

Aceleaşi surse au precizat că şedinţa grupurilor se desfăşoară într-o atmosferă tensionată, din cauză că parlamentarii social-democraţi au votat miniştrii Guvernului Boc în comisii, deşi decizia conducerii PSD a fost ca social-democraţii să nu voteze miniştrii Guvernului Boc.

Surse din PSD au mai precizat pentru MEDIAFAX că social-democraţii ar avea în vedere ca Guvernul Boc IV să treacă cu o susţinere de cel mult 300 de voturi. Aceleaşi surse au precizat că pentru a menţine această susţinere, conducerea PSD ar putea impune parlamentarilor social-democraţi să se prezinte la votul de învestitură al Guvernului Boc, iar când vor fi solicitaţi să voteze să răspundă "prezent, nu votez".

Conform surselor citate, Mircea Geoană ar fi declarat în şedinţă că va impune măsuri disciplinare dacă parlamentarii PSD nu vor respecta decizia conducerii partidului de a vota împotriva Guvernului. De altfel, surse din PSD au susţinut că mai mulţi parlamentari social-democraţi ar dori să voteze în favoarea Guvernului Boc, aşa cum au făcut-o şi la comisii, când au votat explicit în favoarea miniştrilor Guvernului Boc.

Parlamentarii s-au reunit în şedinţă, miercuri, pentru a acorda votul de învestitură Guvernului, la şedinţă participând premierul desemnat Emil Boc împreună cu miniştrii propuşi.

Şedinţa a început cu o întârziere de aproape o oră.

Din totalul de 470 de senatori şi deputaţi şi-au înscris prezenţa un număr de 311, fiind absenţi 159.

Senatorii şi deputaţii se vor pronunţa prin vot secret cu bile asupra listei miniştrilor propuşi de premierul desemnat Emil Boc, pentru învestitură fiind necesare minimum 236 de voturi.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi, marţi, în comisiile de specialitate, toţi 15 primind aviz favorabil din partea parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici