Mitrea: Continuă negocierile pe programul de guvernare, Stolojan va veni să vadă forma finală

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, vineri, că PSD şi PDL continuă, în acest moment, negocierile asupra proiectului de program de guvernare, el precizând că, în cursul zilei, premierul desemnat de şeful statului, Theodor Stolojan, va veni să vadă forma finală a acestuia.

18 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Continuă negocierile pe programul de guvernare, Stolojan va veni să vadă forma finală

Mitrea: Continuă negocierile pe programul de guvernare, Stolojan va veni să vadă forma finală (Imagine: Mediafax Foto)

"Continuă negocierile pe proiectul de program de guvernare, va veni şi premierul azi (vineri, n.r.) să vadă formele finale şi probabil că vom continua până mâine (sâmbătă, n.r.) negocierile politice", a precizat Mitrea.

El a arătat că portofoliile sunt ultimele elemente de discutat între PSD şi PDL, întâietate având programul de guvernare şi structura guvernului.

Întrebat despre poziţia PSD faţă de UDMR, care doreşte să intre la guvernare, Mitrea a precizat: "În mod ciudat s-a creat imaginea că UDMR este o problemă. Noi am spus că nu acceptăm ca într-o alianţă cu un partid mare să mai fie şi altcineva. Este valabilă poziţia noastră şi faţă de PNL, nu numai faţă de UDMR, că ei vor să intre, iar PNL nu bate din călcâie".

Întrebat dacă PSD are de gând să renunţe la coaliţia cu PDL, Mitrea aprecizat: "Acum discutăm. Să vedem cum se termină negocierile. Se termină acceptabil pentru noi, o vom face până la capăt, sunt probleme, ne vom opri. Dar nu văd să fie probleme".

Conducerile PSD şi PDL se întrunesc, vineri, la cabinetul preşedintelui Senatului României, pentru o nouă rundă de negocieri privind formarea unei majorităţi guvernamentale.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, că o decizie în ceea ce priveşte UDMR va fi luată în cadrul discuţiilor PSD-PDL de după-amiază, el arătând că, dacă s-ar ajunge la o soluţie care să nu respecte mandatul iniţial al CExN ar implica reconvocarea acestui for de decizie.

Citeşte şi:

PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse

Năstase: Discuţia privind UDMR se află pe agenda întâlnirii PSD-PDL de vineri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici