Mitrea crede că PSD ar trebui să-şi desemneze preşedintele candidat la prezidenţiale

Senatorul Miron Mitrea arată, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, că şi PSD şi PNL trebuie să propună cei mai buni candidaţi la alegerile prezidenţiale şi ei nu pot fi decât preşedinţii partidelor, adăugând că, dacă Guvernul nu va reuşi să îşi facă treba, cel care va plăti este Emil Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Mitrea crede că PSD ar trebui să-şi desemneze preşedintele candidat la prezidenţiale

Mitrea crede că PSD ar trebui să-şi desemneze preşedintele candidat la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cine ar trebui să candideze din partea PSD-ului la preşedinţie, Miron Mitrea a declarat că "două partide nu au probleme cu candidatul: PDL-ul, pentru că îl are pe Traian Băsescu, şi UDMR-ul, de la care nimeni nu se aşteaptă să câştige".

"PSD şi PNL trebuie să propună cei mai buni candidaţi şi ei nu pot fi decât preşedinţii partidelor", a arătat Mitrea, menţionând: "Nici Adrian Năstase nu a fost încântat, în 2004 (să candideze la şefia statului, n.r.), şi din câte ştiu eu a încercat să găsească soluţii. N-a avut încotro".

Miron Mitrea mai precizează în interviul acordat EVZ că, din punctul său de vedere, "nu ar face pariul" că liderul PSD, Mircea Geoană, va pierde alegerile pentru preşedinţie.

"Eu n-aş face pariul ăsta. Am intrat într-un an economic extrem de delicat. Asta e, economia mondială merge prost, România merge prost. Dacă guvernul va reuşi să-şi facă treaba, atunci vor fi doi, trei oameni care vor câştiga. Geoană, pentru că-i preşedintele PSD, Băsescu, pentru că-i preşedintele României, Boc, pentru că-i preşedintele PDL-ului. Şi va începe lupta: cine-a făcut mai mult. Dacă e rău, va plăti Boc", explică acesta.

Întrebat dacă, în opinia sa, lui Traian Băsescu îi este frică de alegerile din 2009, Mitrea a răspuns: "Lui Traian Băsescu nu cred că îi este frică de nimic. Asta am văzut eu, că nu e fricos. Dar că e îngrijorat şi priveşte cu seriozitate, de asta sunt convins".

Referitor la o posibilă candidatură a lui Sorin Oprescu la preşedinţie, Miron Mitrea a afirmat că anul trecut era convins că acesta va candida, după ce a câştigat Primăria Capitalei. "Astăzi sunt 99% sigur că nu va candida. Situaţia economică e foarte delicată, nu ştiu ce l-ar face să sară!", a adăugat Mitrea.

Întrebat dacă după alegeri a fost unul dintre cei care au discutat cu Traian Băsescu formarea coaliţiei PSD-PDL, Miron Mitrea a răspuns: "M-am întâlnit cu el de vreo două ori, dar nu singur, şi cred că o bună parte din treburile despre coaliţie erau stabilite".

El mai arată că înainte de alegeri era "convins" că PSD va merge cu PNL-ul. "Tot atunci am spus că nu poate fi trântită uşa PDL-ului, pentru că nu ştim care va fi rezultatul alegerilor parlamentare. Şi dacă acesta ne duce către o alianţă cu PDL-ul, este mult mai bine s-o facem, decât să rămânem în opoziţie", a mai afirmat senatorul PSD.

Referindu-se la activitatea Executivului, Miron Mitrea a arătat că "este guvernul cu cea mai proastă imagine publică în primele şase luni de guvernare, de la Revoluţie încoace".

"E nedrept, pentru că nu a făcut niciun lucru rău major. Jocurile politice din jurul lui l-au grevat. Iar asta ar putea să-l coste", a mai spus el.

Despre cât va ţine parteneriatul dintre PSD şi PDL, Mitrea spune că "în mod firesc, patru ani", dar că "există oameni în această coaliţie care "îi ţin pe loc, pentru că au interesele lor de rezolvat".

"Dacă noi n-am avea nişte jucători de doi bani, care să joace numai pe interesele lor personale în politică şi s-ar uita la interesul naţional, n-am mai discuta cine şi pe cine vrea să numească în funcţii, de două luni. Şi ne-am ocupa de ce trebuie să ne ocupăm. Dar există oameni care ne ţin în loc pentru că au interese de-ale lor de rezolvat. Pentru care e mai important să-şi pună omul la DGIPI, ca să-i facă dosarul mai departe lui Mitrea, decât să dea drumul la activitatea de guvernare", apreciază Miron Mitrea.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la sfârşitul lunii ianuarie, într-o emisiune TV, că încă nu a luat o hotărâre asupra candidaturii sale la Preşedinţia României, el precizând că va exista o decizie în acest sens "în timpul potrivit".

Citeşte şi:

Geoană nu a luat încă o hotărâre asupra candidaturii sale la Preşedinţie

Geoană se gândeşte să candideze la preşedinţia României - surse

Mai mulţi lideri PSD i-au cerut lui Geoană să candideze la prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici