Mitrea despre negocierile PDL-PSD : Eu sunt mai optimist

Social-democratul Miron Mitrea a declarat, vineri, după o nouă rundă de negocieri dintre PDL şi PSD, pentru formarea unei majorităţi guvernamentale, că este "mai optimist" în ceea ce priveşte rezolvarea de către PD a solicitării lor ca UDMR să nu se regăsească în formula guvernamentală.

18 afișări
Imaginea articolului Mitrea despre negocierile PDL-PSD : Eu sunt mai optimist

Mitrea despre negocierile PDL-PSD : Eu sunt mai optimist (Imagine: Mediafax Foto)

Mitrea a spus că, în mod normal, discuţiile cu PDL pentru formarea unei majorităţi guvernamentale se pot încheia, prin semnarea unui Acord, la sfârşitul acestei săptămâni.

Întrebat dacă sunt şanse ca divergenţa dintre PDL şi PSD în ceea ce priveşte intrarea UDMR la guvernare să se rezolve, Mitrea a răspuns : "Eu sunt mai optimist".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la finalul unei noi runde de negocieri cu democrat-liberalii, că aşteaptă în cursul zilei de sâmbătă un răspuns de la partenerii din PDL, cu privire la UDMR, despre care a spus că este "încă o divergenţă" în evoluţia negocierilor.

La rândul său, liderul PDL, Emil Boc, a declarat după negocieri că se încearcă găsirea unei soluţii, în privinţa cooptării UDMR în guvern, astfel încât şi PSD să îşi păstreze mandatul stabilit în CExN dar şi PDL să îşi păstreze cuvântul dat celor din Uniune, conducerea partidului urmând să se reunească sâmbătă.

Citeşte şi:

Geoană: Subiectul UDMR este încă o divergenţă între PSD şi PDL

Boc: Încercăm să găsim soluţia ca PSD să îşi păstreze mandatul

PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici