Mitrea: Sub nicio formă nu vom accepta ca şi UDMR să intre într-o alianţă PSD-PDL

Social-democratul Miron Mitrea, a declarat, vineri, înaintea unei noi runde de negocieri PDL-PSD, în vedere formării unei majorităţi guvernamentale, că social-democraţii nu vor accepta "sub nicio condiţie" intrarea UDMR, alături de celelate două formaţiuni, în noul Executiv.

9 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Sub nicio formă nu vom accepta ca şi UDMR să intre într-o alianţă PSD-PDL

Mitrea: Sub nicio formă nu vom accepta ca şi UDMR să intre într-o alianţă PSD-PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Mitrea a spus că poziţia PSD rămâne aceeaşi : o eventuală alianţă de guvernare se poate face doar cu PSD şi PDL, orice alt partid, fie UDMR, fie PNL, nefiind agreat.

"Vrem alianţă doar între noi (PSD – n.r.) şi PDL, nu şi cu altcineva, indiferent dacă e vorba de UDMR sau PNL. Nu renunţăm sub nicio condiţie la această poziţie. (...) Orice alt partid într-o alianţă între două blocuri mari este un factor de instabilitate, şi nu de stabilitate", a afirmat el.

Întrebat dacă PSD ar putea, în condiţiile în care PDL nu renunţă la ideea cooptării UDMR la guvernare, să convoace un nou Comitet Executiv Central, pentru analizarea noului context, Mitrea a spus că nu mai este nevoie de un nou CexN, întrucât mandatul de negociere a fost deja stabilit.

Întrebat ce va face PSD dacă PDL nu renunţă nici în negocierile de astăzi la ideea cooptării UDMR la guvernare, Mitrea răspuns: "Veţi vedea".

Senatorul PSD a mai spus, răspunzând unor întrebări, că informaţiile despre pretinse contacte ale unor democrat-liberali cu unii lideri PNL în vederea susţinerii unui guvern minoritar sunt "doar jocuri de gleznă".

O nouă rundă de negocieri între conducerile PDL şi PSD a început, vineri, la Senat, pe agenda discuţiilor aflându-se situaţia cooptării UDMR în formula guvernamentală şi finalizarea programului de guvernare.

Citeşte şi:

Năstase: Discuţia privind UDMR se află pe agenda întâlnirii PSD-PDL de vineri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici