Moldovan (PSD): Nu pot spune dacă greşelile au dus la fraudarea a 200 de voturi

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, că 35 de procese-verbale din judeţ centralizate de PSD diferă de cele aflate în posesia BEC, dar acest lucru nu înseamnă că au fost "fraudate" 200 de voturi în favoarea lui Traian Băsescu, aşa cum afirmase Dan Nica.

11 afișări
Imaginea articolului Moldovan (PSD): Nu pot spune dacă greşelile au dus la fraudarea a 200 de voturi

Moldovan (PSD): Nu pot spune dacă greşelile au dus la fraudarea a 200 de voturi

"În Bistriţa-Năsăud, Traian Băsescu a câştigat detaşat aceste alegeri. Nu mai am eu ce să recunosc. La nivel de ţară, e foarte mult de discutat. Noi avem un sistem computerizat legat online cu un server în Bucureşti în care toate au fost introduse acolo. Din ce am dat noi, nu puşcă cheia noastră cu ce are BEC. S-au constatat că sunt 35 de procese verbale greşite. Eu nu pot spune unde. Vom face o analiză cu colegii noştri care au lucrat în acest sistem. Nu pot spune dacă greşelile au dus la fraudarea a 200 de voturi. Astăzi nu pot face această precizare", a declarat Moldovan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte declaraţiile făcute de Dan Nica, deputatul PSD a declarat că nu are cunoştinţă pe ce fel de informaţii s-a bazat acesta atunci când a spus că, în Bistriţa-Năsăud, au fost fraudate 200 de voturi.

"Nu i-am transmis eu domnului Nica aceste informaţii. Nu am purtat o discuţie cu domnul Nica. Nu m-a întrebat dacă s-au furat voturi în Bistriţa-Năsăud", a spus deputatul PSD.

Emil Radu Moldovan a explicat că tuturor preşedinţilor de filiale li s-a transmis, în timpul şedinţei de luni a CEx că acolo unde se găsesc dovezi de vot multiplu să le prezinte.

"Eu nu am cum să verific. Am cerut BEJ să-mi furnizeze, contra cost, o listă cu listele electorale ca să pot verifica dacă au votat şi la domiciliu, şi în secţii speciale. Domnii de la BEJ, conform legii, nu mi-au putut furniza aşa ceva, fiindcă au sigilat tot şi au predat la BEC. Eu acum voi face cerere către AEP să verifice dacă au votat la secţia de domiciliu cei care au votat în secţii speciale", a declarat Moldovan.

Pe de altă parte, Emil Radu Moldovan a prezentat, într-o conferinţă de presă, două procese-verbale elaborate de Biroul Secţiei de votare 140 din comuna Coşbuc, documente ce conţin date diferite.

"Eu am documente originale, semnate de preşedinte de secţie de votare, care a fost prins în timp ce falsifica procesele verbale, le-a rupt, le am aici reconstituite. Le-a aruncat la coş. E vorba de Secţia 140 care a funcţionat în anexa Căminului Cultural Coşbuc", a declarat Moldovan, menţionând că preşedinte al secţiei de votare a fost Alexandru Daniel Pop, iar locţiitor Saveta Filip, pe care i-a acuzat că au falsificat apoi procesul verbal pe care l-au prezentat la BEJ.

Potrivit sursei citate, PSD va sesiza instituţiile statului care să facă o anchetă în acest sens.

"Modificarea e semnată doar de preşedintele secţiei de votare după ce a făcut corecturile şi le-a prezentat la BEJ. Doar aşa s-ar fi obţinut 180 de voturi trecute în dreptul domnului Băsescu într-o secţie de votare. Noroc că a fost prins la timp. Toate aceste documente le vom prezenta instituţiilor statului care vor constata şi au acest drept să facă anchetă", a spus Moldovan.

El a declarat că nu a prezentat, până acum, aceste dovezi fiindcă abia joi a intrat în posesia documentelor.

În Bistriţa-Năsăud, Traian Băsescu a fost votat de 59,28 la sută din electorat, iar Mircea Geoană de 40,72 la sută.

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, din verificările şi estimările PSD, voturile fraudate depăşesc 136.000, el precizând că fraudarea prezidenţialelor în turul doi, în favoarea lui Traian Băsescu, a avut un caracter naţional, sistematic şi premeditat.

Nica a spus că s-au folosit, totodată, şi procese-verbale falsificate, dând exemplul judeţului Bistriţa-Năsăud, unde s-au identificat 35 de procese-verbale fraudate şi falsificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici