Monica Macovei: Reforma spaţiului Schengen este în interesul românilor

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, că săptămâna viitoare se va vota în Comisia LIBE şi în plenul Parlamentului European un pachet de trei rapoarte privind reforma spaţiului Schengen, arătând că acest proces este în interesul românilor şi ea îl susţine.

220 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: Reforma spaţiului Schengen este în interesul românilor

Monica Macovei: Reforma spaţiului Schengen este în interesul românilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există temeri că reintroducerea controlului la graniţele statelor Schengen ar limita migraţia cetăţenilor români. Nu este aşa, dimpotrivă", a spus Macovei.

Ea a explicat că până acum statele membre puteau introduce controale la graniţe, iar prin modificarea adusă de acest raport decizia de reintroducere a controalelor se ia de către Consiliul UE doar la propunerea Comisiei şi doar în situaţiile în care există ameninţări la siguranţa internă a statului membru.

Macovei a adăugat că, în nicin caz, limitarea fluxului de imigranţi nu poate constitui o justificare pentru reintroducerea controlului la frontiere.

Europarlamentarul PDL a mai spus că acest raport mai prevede şi monitorizarea controalelor ilegale la care sunt supuşi cetăţenii români în unele state- membre Schengen şi că sunt introduse standarde identice pentru evaluarea statelor-membre Schengen şi statele-candidate România şi Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici