Năstase: Actuala coaliţie seamănă cu o instalaţie de stropit prin curte

Deputatul Adrian Năstase a declarat, luni, că demiterea directorilor PSD de la Transporturi este "un joc de copii, absolut penibil", el apreciind, în context, că actuala coaliţie de guvernare seamănă cu "o instalaţie de stropit prin curte", care odată stropeşte într-o direcţie, altădată în alta.

12 afișări
Imaginea articolului Năstase: Actuala coaliţie seamănă cu o instalaţie de stropit prin curte

Năstase: Actuala coaliţie seamănă cu o instalaţie de stropit prin curte (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze demiterea directorilor social-democraţi din ministerul Transporturilor, preşedintele CN al PSD a spus: "Mi se pare un joc de copii, mi se pare absolut penibil. Singurele rezerve care ar trebui exprimate sunt legate de competenţa unor oameni desemnaţi de unii sau alţii în cadrul acestei înţelegeri. Dar ideea că-ţi dau afară doi oameni pentru că tu ai vorbit urât cu părinţii mei mi se pare absolut jenantă. Ăsta ar fi un Guvern al copiilor în care ar putea să funcţioneze aşa ceva".

Năstase şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la demiterea democrat-liberalilor din ministerele PSD, subliniind că un astfel de mod de reacţie ar fi unul "copilăresc", care nu ar face decât să ducă în derizoriu participarea PSD la guvernare.

El a arătat că modul de reacţie al PDL "a fost destul de şocant", apreciind însă că PSD se va abţine să recurgă la măsuri similare.

Întrebat, în acest context, dacă actuala coaliţie de guvernare funcţionează. Năstase a spus: "Ea funcţionează, dar depinde în ce direcţie funcţionează, pentru că am impresia că seamănă într-un fel cu instalaţiile astea de stropit prin curte: odată stropeşte într-o direcţie, altă dată în altă direcţie. Dacă ar exista o direcţie foarte clară, probabil că am fi mai mulţumiţi de funcţionarea ei, dar ea, deocamdată, din păcate, dă sentimentul că duce bătălii pentru aşezarea unor oameni pe posturi".

Ministrul Transporturilor l-a demis, săptămâna trecută, pe directorul general al Aeroportului Henri Coandă Otopeni, Sorinel Ciobanu, la cinci zile după numirea în funcţie, afirmând că nu a primit de la PSD o poziţie scrisă privind menţinerea sau nu a susţinerii pentru acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici