Năstase: Există un efort de a construi Statutul după aranjamentele din jurul unor persoane

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la Antena2, că în partid există un efort de construire a noului Statut după aranjamentele din jurul unor persoane, el criticând faptul că nu a fost respectată decizia CN privind reunirea Comisiei speciale de Statut.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Există un efort de a construi Statutul după aranjamentele din jurul unor persoane

Năstase: Există un efort de a construi Statutul după aranjamentele din jurul unor persoane (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a arătat că juriştii care ar fi trebuit să facă parte din Comisia de statut - respectiv Victor Ponta, Dan Şova, Cristian Dumitrescu, Florin Iordache - nu s-au reunit, acestora spunându-se din "zona Geoană" că deciziile în ceea ce priveşte acest lucru au fost luate.

Potrivit lui Năstase, la Consiliul Naţional a fost creată şi o echipă de pregătire a statutului, formată din Mitrea, Diaconescu, Geoană, Iliescu şi el personal, care, însă, nu s-a mai întrunit.

Năstase a arătat, totodată, că Miron Mitrea a făcut un diagnostic corect, sub aspectul riscului, a situaţiei actuale din partid, atunci când a criticat aranjamentele făcute de gruparea Geoană în scopul fraudării alegerilor interne la Congres.

El a precizat că nu îi place modul de desfăşurare a lucrurilor în ceea ce priveşte organizarea Congresului, având în vedere că acesta va fi organizat la Romexpo.

Năstase a arătat că decizia organizării Congresului la Romexpo nu a fost validată de către Consiliul Naţional, el apreciind că exista posibilitatea organizării acestui for la Palatul Parlamentului, unde, în opinia sa, ar fi fost mai bine, atât din punctul de vedere al seriozităţii, cât şi financiar.

"Riscăm să creăm impresia că vrem să facem un Vanghelion politic, lucru care ne va costa", a spus Năstase.

Năstase a mai spus că, din informaţiile sale, miercuri va avea loc o întâlnire a celor 30 de vicepreşedinţi pe care PSD ar putea să îi aibă, respectiv 15 vicepreşedinţi şi 15 secretari generali cu rang de vicepreşedinţi.

El a mai spus că dacă va câştiga alegerile în partid, porţile rămân deschise pentru întoarcerea în PSD a lui Sorin Oprescu. Năstase l-a caracterizat pe Oprescu drept "un tip excentric, de stânga", subliniind totuşi faptul că acesta a luptat în campanie împotriva lui Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici