Năstase: PNL nu se va grăbi să intre într-o perioadă foarte dificilă la guvernare

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea Biroului Permanent Naţional, că PNL, cu noua echipă de conducere, nu se va grăbi să intre la guvernare într-o perioadă foarte dificilă.

14 afișări
Imaginea articolului Năstase: PNL nu se va grăbi să intre într-o perioadă foarte dificilă la guvernare

Năstase: PNL nu se va grăbi să intre într-o perioadă foarte dificilă la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a spus că PNL va aştepta să vadă rezultatul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale înainte să se gândească la o eventuală refacere a actualei majorităţi parlamentare.

"Nu se va grăbi să intre într-o perioadă foarte dificilă la guvernare, anul acesta cel puţin. Probabil că aşteaptă să fie mai întâi mai rău înainte să fie mai bine, şi atunci probabil că îşi vor radicaliza discursul de partid de opoziţie tocmai pentru a-şi maximiza şansele la alegerile europarlamentare şi, eventual, la alegerile prezidenţiale", a adăugat el.

Năstase a apreciat că declaraţiilor unor lideri ai PSD pe tema alegerii lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al PNL nu echivalează cu o invitare a acestuia în PSD.

"Colegii noştri au fost întrebaţi ce părere avem despre alegerile de la PNL. (...) Am subliniat fiecare dintre noi calităţile pe care (Antonescu – n.r.) le are, ştim şi ce puncte slabe există în ceea ce îl priveşte. (...) Nimeni nu i-a făcut o ofertă să vină la noi în partid. (...) Este vorba de un om civilizat, un om cu un discurs foarte bun şi, din anumite puncte de vedere, este redutabil în campanie, în orice caz cu un mesaj probabil mai bun decât cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. În plus, Călin Popescu Tăriceanu ar fi venit cu tot bagajul de nemulţumiri şi cu nevoia de a da explicaţii la tot felul de lucruri", a declarat el.

Năstase a apreciat că Antonescu încearcă să promoveze şi mesajul că, odată cu alegerea lui ca şef al PNL, partidul "porneşte de la zero".

"Crin Antonescu vine cu o anumită vedere mai romantică, în ideea că lucrurile de abia acum încolo pornesc cu adevărat, el nu a fost în guvernarea Tăriceanu. Porneşte cumva de la zero şi în relaţia cu PSD şi încearcă în mod evident să se poziţioneze mai puternic în alegerile prezidenţiale atacându-l pe Băsescu", a comentat el.

Noul preşedinte ales al PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu are intenţia de a deschide negocieri politice pentru schimbarea actualei majorităţi parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici