Năstase sugerează că apariţia informaţiilor despre posibila extrădare a lui Hayssam ar fi diversiune

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, sugerează că apariţia informaţiilor privind posibila extrădare a lui Omar Hayssam ar fi "o diversiune", pentru a deturna atenţia opiniei publice de la dezbaterile privind bugetul de stat şi subiecte precum pensiile.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase sugerează că apariţia informaţiilor despre posibila extrădare a lui Hayssam ar fi diversiune

Năstase sugerează că apariţia informaţiilor despre posibila extrădare a lui Hayssam ar fi diversiune (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Dacă în timpul conflictelor armate pot fi folosite simulatoare de zgomot, pentru a crea diversiuni care să acopere operaţiunea principală, şi în timp de pace pot fi organizate mici diversiuni atunci când situaţia socială le impune", scrie Năstase, vineri, pe blogul său, într-o postare intitulată "Mic Tratat de diversiune în timp de pace".

El adaugă, drept "exemplu", că, "dacă dezbaterea publică despre buget, pensii, şomaj, shaorma riscă să se încingă prea tare", poate fi folosită ca "reţetă" alegerea unui subiect controversat şi a unui personaj puternic negativ, în legătură cu care "poate fi reorientată furia poporului". "Omar Hayssam ar putea fi o sugestie", continuă Năstase.

Fostul premier menţionează că următorul pas este lansarea "pe surse" a unei ştiri care să reactiveze zvonurile, iar apoi "instituţiile publice să confirme, vag, un demers juridic".

"Stimulaţi dezbateri în media la care să participe persoane capabile să se ambaleze emoţional, fără să cunoască subiectul din punct de vedere tehnic. Încurajaţi confuziile între un proiect de tratat propus spre negociere şi tratatul finalizat, nu lăsaţi să se pună problema neretroactivităţii, încurajaţi adăugarea unor condimente într-un tratat de asistenţă juridică sau de extrădare, spre exemplu anumite avantaje economice, în ideea că atunci când va fi livrat infractorul se vor adauga şi mai multe lăzi cu aur oferite ca bonus de statul sirian", mai scrie Năstase.

Adrian Năstase susţine că cea mai importantă este pregătirea background-ului ştirii.

"Nu ştirea este importantă, ci repetarea conştiincioasă a acestui story. Nu are importanţă că ştirea nu are (încă) substanţă, acest story este esenţial pentru a declanşa din nou temele pentru dezbaterea publică, semne de întrebare, «băieţii răi» de la Revoluţie, «băieţii răi» din politică, etc. În timpul ăsta, puteţi să vă ocupaţi liniştiţi de tăiatul pensiilor, al salariilor, al locurilor de muncă. Succes!", scrie Năstase în încheiere.

Omar Hayssam va fi adus în ţară în scurtă vreme, după trei ani de la fuga sirianului, condamnat pentru terorism, Ministerul Justiţiei elaborând tratatul de extrădare cu Siria, a relatat joi seară postul Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici