Năstase: Votul pe liste implică riscul unei fracturi în PSD

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că a votat împotriva votului pe listă în ceea ce priveşte alegerea conducerii PSD, el apreciind că acest lucru, decis de CExN, creează risul unei fracturi în partid.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Votul pe liste implică riscul unei fracturi în PSD

Năstase: Votul pe liste implică riscul unei fracturi în PSD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Lucrurile au mers conform programului. Principala decizie era cea pe care o bănuiam. Înţelegerea a fost aceea de a se sprijini o listă pentru viitoarea conducere. Eu a fost împotrivă, au fost împotrivă mai mulţi colegi. Am fost 12 împotrivă", a spus Năstase.

El a arătat că şi atunci când s-a decis intrarea PSD la guvernare cu PDL a făcut parte dintr-o minoritate şi, din păcate, a avut dreptate în privinţa riscurilor acesti acţiuni. "Se spune că în politică majoritatea are dreptate. Uneori, minoritatea are dreptate. Şi mi-e teamă că şi acum, pe această chestiune, tot minoritatea va avea dreptate, pentru că există un anumit risc de a se crea o fisură, o fractură în partid", a spus Năstase.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu are informaţii privitoare la pregătirea unui candidat la şefia PSD de către această "minoritate".

CExN al PSD a decis, luni, cu majoritate de voturi, ca modalitatea de alegere a viitoarei conduceri a PSD, la Congreul de sâmbătă, să fie votul pe echipe, aşa cum a propus liderul PSD Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici