Video Negoiţă îl acuză pe Teodorovici că minte referitor la returnarea banilor din impozite/ Vom protesta în faţa Guvernului. Nu vom avea bani de apă şi curent în şcoli | VIDEO

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, după o întâlnire la Guvern cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, că acesta din urmă nu se ţine de promisiunea făcută acum o lună, atunci când a declarat că toate administraţiile vor primi 100% din impozitul pe venit.

591 afișări

„Diferenţa dintre noi şi animale este că noi avem cuvânt. Că dacă nu avem cuvânt, nu mai este nicio diferenţă. Vreau să vă spun, cu mult regret, că este cazul. Am venit cu o foarte mare suspiciune la această întâlnire pentru că nu am înţeles niciodată de ce trebuie să mai discutăm, iar un lucru care a fost deja stabilit, a fost comunicat deja, când ni s-a promis că „da, banii care v-au fost luaţi pe primele trei luni, o să-i primiţi înapoi. De ce am venit azi? Promisiunea pentru acest Guvern şi acest ministru de Finanţe înseamnă vorbe goale, vorbe în vânt. Care e valoarea lor? Zero”, a declarat, miercuri, Robert Negoiţă, la ieşirea de la Guvern, acolo unde sunt şi reprezentanţii oraşelor din România.

Negoiţă spune că a fost dezamăgit de modul cum au început discuţiile de miercuri de la Guvern, astfel că a plecat înainte ca întâlnirea să se termine.

„Nu sunt capabili să-şi respecte angajamentele şi promisiunile şi ne mint pe toţi, eu la aşa ceva nu pot participa. Şi ca să vă spun care e nivelul de bătaie de joc, să vă spun cu ce s-a început. Ne-au zis că la Runcu, am aflat şi eu că există această comună, nu sunt probleme cu încasările (...) Ei au promis că ne dau aceşti bani, iar acum ne cheamă iar la discuţii, să ne spună că da, e adevărat, dar parcă nu ni i-ar da”, a mai declarat Negoiţă.

În urmă cu o lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, după o întâlnire, atât la Guvern cât şi la minister, cu reprezentanţii municipiilor şi cu cei ai oraşelor, că toate administraţiile locale din ţară vor primi la rectificarea bugetară 100% din impozitele pe venit colectate în primele trei luni ale anului. „A fost o discuţie constructivă, am invitat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene, municipii, oraşe şi comune (...) Discuţia a vizat două zone importante. În primul rând, anul 2019, ca şi buget, şi aici am mers pe aceeaşi logică ca la întâlnirea cu primarii de sectoare din Bucureşti şi cu doamna primar general, şi anume, pe primul trimestru, - ianuarie, februarie, martie - să alocăm sumele pe impozit pe venit de 100%, să fie lăsate la nivelul localului”, declara ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în urmă cu o lună, atunci când a mai precizat că sumele urmau să fie livrate către administraţiile locale la rectificarea bugetară.

Robert Negoiţă: Vom protesta cu cetăţenii în faţa Guvernului. Nu vom avea bani de apă şi curent în şcoli

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, că în cazul în care administraţiile locale nu-şi vor recupera sumele restante din impozite, edilii vor protesta cu cetăţenii în faţa Guvernului.

„Sunt foarte multe primării care nu au bani să dea tichete de vacanţă. În continuare, bursele elevilor sunt neplătite. Acum ne cheamă să mai rediscutăm, <<poate mai ciordim ceva, poate vă mai luăm ceva>>. Eu sper că le dă Dumnezeu mintea din urmă şi îşi dau seama că nu e în regulă să fie atât de lipsiţi de umanitate. Ce exempu dau guvernanţii, când se vede la lumina zilei că mint cu neruşinare?”, a declarat Negoiţă, miercuri, la ieşirea din Guvern, unde s-a întâlnit cu ministrul Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă Teodorovici are dreptate atunci când spune că sunt primării unde salariile sunt foarte mari, Negoiţă - care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România - a precizat că există astfel de situaţii.

„Dacă vreţi părerea mea, da, este adevărat, în anumite primării sunt salariile prea mari, dar domnul ministru nu vorbeşte şi de administraţia centrală, unde salariile sunt în anumite situaţii de două şi de trei ori mai mari decât cele din administraţia locală. Unde are dreptate are dreptate. Nu e normal ca salariile din zona publică să fie mai mari decât în zona privată. Dar asta nu înseamnă că dacă spune o chestie corectă, trebuie să-şi bată joc de angajamentele pe care le-a luat”, a precizat Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 a mai spus că în cazul în care administraţiile locale nu-şi vor recupera sumele din impozitul de pe primele trei luni, ultima soluţie ar fi ca primarii să protesteze cu cetăţenii în faţa Guvernului.

„O să venim cu cetăţenii în faţa Guvernului. Nu putem să plătim <<şcoală după şcoală>>, nu putem să plătim bursele, o să ajungem să nu avem bani de curent şi de apă la şcoli”, a mai declarat Negoiţă.

În urmă cu o lună, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, după o întâlnire, atât la Guvern cât şi la minister, cu reprezentanţii municipiilor şi cu cei ai oraşelor, că toate administraţiile locale din ţară vor primi la rectificarea bugetară 100% din impozitele pe venit colectate în primele trei luni ale anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici