Nica: Acesta a fost planul de la început al lui Băsescu, Guvernul Boc care să se ocupe de alegeri

Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, duminică seară, comentând anunţul făcut de Traian Băsescu potrivit căruia se gândeşte la varianta ca Guvernul Boc să rămână interimar până după prezidenţiale, că în acest lucru a constat de fapt planul iniţial al şefului statului şi al Elenei Udrea.

11 afișări
Imaginea articolului Nica: Acesta a fost planul de la început al lui Băsescu, Guvernul Boc care să se ocupe de alegeri

Nica: Acesta a fost planul de la început al lui Băsescu, Guvernul Boc care să se ocupe de alegeri (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze declaraţia făcută duminică seara de Traian Băsescu, la Prima Tv, conform căreia s-ar putea gândi la varianta ca Guvernul Boc să rămână interimar până după prezidenţiale, Nica a precizat: "Ăsta a fost planul de la început pe care l-a avut şi domnia sa şi doamna Elena Udrea, de a avea acest Guvern care să se ocupe de buna desfăşurare, între ghilimele, a alegerilor".

Întrebat cum are de gând PSD sau noua majoritate parlamentară să contracareze acest plan, Nica a spus: "E o chestie de bun simţ. În momentul în care există o majoritate şi un guvern de care ţara are nevoie mâine, mi s-ar fi părut de bun simţ ca acestui guvern să i se dea posibilitatea să se instaleze şi să se ocupe de gestionarea economiei".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Prima TV, că dizolvarea Parlamentului este ultima sa opţiune şi că mai are posibilitatea să permită Guvernului Emil Boc să funcţioneze până după alegeri, preşedintele ales putând să desemneze un prim-ministru.

"Mai este varianta să spun: în regulă, rămânem cu acest guvern până la alegerile prezidenţiale şi preşedintele ales să-şi desemneze primul-ministru. Pentru a nu risca să creez condiţii de dizolvare a Parlamentului, condiţii nu să fie dizolvat, înainte de alegerile prezidenţiale, există posibilitatea să decid să las următorului preşedinte posibilitatea să-şi desemneze primul ministru", a declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici