Nichita, întrebat dacă Tăriceanu e cea mai bună variantă de premier: De ce nu? Continuăm USL

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a fost întrebat, joi, dacă varianta în care Călin Popescu Tăriceanu va fi numit premier este cea mai bună, el răspunzând: "De ce nu?" şi arătând că Tăriceanu e un om de dreapta, liberal, şi că în această variantă se poate discuta în continuare de proiectul USL.

157 afișări
Imaginea articolului Nichita, întrebat dacă Tăriceanu e cea mai bună variantă de premier: De ce nu? Continuăm USL

Nichita, întrebat dacă Tăriceanu e cea mai bună variantă de premier: De ce nu? Continuăm USL (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat, la sediul PSD, dacă Tăriceanu e cea mai potrivită variantă de prim-ministru, Nichita a răspuns: "De ce nu? Nu a fost prim-ministru? A fost prim-ministru, este un om de dreapta, un liberal, de ce nu? Putem discuta de un proiect USL în continuare".

El a spus că proiectul USL merge mai departe, dar în sensul în care PSD propune candidatul pentru Preşedinţie, iar liberalii propun premierul. "Dacă ne aducem aminte, când am creat USL am discutat despre un preşedinte de la PNL şi un premier de la PSD. Dacă USL ar fi funcţionat, lucrurile ar fi mers în acea direcţie şi azi l-am fi avut candidat la Preşedinţie pe Crin Antonescu. Dar Antonescu a rupt USL, a ieşit de la guvernare, şi a trebuit să ne asumăm mai departe proiectul USL, dar cu un candidat la Preşedinţie din partea noastră. Azi discutăm e acelaşi principiu - să împărţim puterea", a spus Nichita.

El a mai spus că e bine că alianţa are mai multe variante de premier. "E mai bine că se discută despre mai multe nume, dar s-a început cu Tăriceanu", a subliniat Nichita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici