Nicolae Ciucă a anunţat o şedinţă comună a guvernelor din România şi Bulgaria în septembrie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că guvernele din România şi Bulgaria vor avea o şedinţă comună în luna septembrie.

165 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă a anunţat o şedinţă comună a guvernelor din România şi Bulgaria în septembrie

„Am reconfirmat împreună cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov, relaţia strânsă dintre ţările noastre şi am agreat să accelerăm proiectele comune de conectivitate. În perspectiva şedinţei comune din luna septembrie a celor două guverne, vom crea un task-force care să ofere soluţii în transporturi şi energie”, a spus vineri seara Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, deschiderea punctului de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse II, trecere cu bacul, va fi urmată de etape clare pentru valorificarea potenţialului de transport oferit de Dunăre, „ieftin, prietenos cu mediul şi eficient”.

De asemenea, şeful Guvernului a anunţat că, în sectorul energetic, vor continua eforturile comune pentru diversificarea surselor de aprovizionare şi întărirea capacităţii de stocare.

„Din perspectiva agendei europene, avem ca obiective comune ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi aderarea la Spaţiul Schengen. Atât eu cât şi premierul Kiril Petkov ne-am întors recent de la Kiev. Împreună am condamnat agresiunea rusă din Ucraina şi am reiterat sprijinul ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări. România şi Bulgaria vor sprijini perspectivele europene ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, având convingerea fermă că locul celor trei state asociate este în interiorul familiei unite europene”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici